A rapperek autómárkákról hányják a szöveget

Közzétéve:
2019-08-07, 12:54

Az amerikai Car and Driver magazin szerkesztősége bizony nem volt rest, rászánták drága idejüket arra, hogy az elmúlt 40 év rapszövegeit boncolgassák, autós tekintetben.

Az újságíró kollégák a Genius.com nevű oldal online adatbázisából kapartak össze több, mint 4 évtizednyi zeneszámot, hogy kiderítsék, hogyan látják és látták a zenésztársak az autós világot.

Mercedes és Toyota medálos arany nyaklánc

Az foglalkoztatta őket leginkább, hogy a rapperek melyik autómárkát, illetve azon belül melyik autótípust részesítik előnyben zeneszámaikban. A legtöbb említést és becézést a stuttgarti csillagos márka tudhatta magáénak az idő során, bár ez szerintem sokakat nem lep meg.

Benz, Mercedes, Benzo, Mercedes-Benz, Benzy és Merc: ekképpen lehetett hallani a márkanevet a különböző számokban, de természetesen ezen belül néhány típus is megnevezésre került. A legkedveltebb, említésre méltó modellek a CL, a G-osztály, az E-osztály és az S-osztály voltak. Nyilván nem volt elég önmagukban használni ezeket a szavakat, rímelniük is kellett valamivel (Tracy McGrady, Swayze (Patrick), saved me, Hades, ladies).

A népszerűségi lista második helyezettje a BMW lett, amelyet a Mercedes összesített, 1 998-szoros említéséhez képest 1 162 alkalommal említettek meg a slágerekben. A márkanevet gyakran „Beemer”, „BMW” vagy „Bimmer”-nek nevezték. Utóbbi kapcsán azonnal eszembe is jutott egy szám!

A 7-es sorozat után, amit röpke 40 év leforgása alatt 23-szor említettek meg az M6, majd a 3-as sorozat következett. Olyan szavakkal lehetett párosítani magát a márkát és típusait, mint a „reefer”, „seater”, „FEMA”, de még az „ina”-ra végződő lánynevekkel is passzolt.

A Car and Driver 25-ös listáján az alábbi márkanevek és az említések száma szerepelnek:

Mercedes (1998), BMW (1162), Ferrari (844), Cadillac (825), Lamborghini (757), Chevrolet (643), Lexus (529), Bentley (448), Maserati (446), Honda (436), Porsche (434), Land Rover (422), Jeep (384), Jaguar (361), Audi (222), Rolls-Royce (213), Buick (194), McLaren (185), Tesla (179), Nissan (176), Toyota (162). A Volvo, a Rolls-Royce és a Ford között holtverseny (154) alakult ki.

Ha ismersz olyan számot, amelyben autómárkákról fecsegnek, linkeld be kommentben!

Forrás:

További autós hírek

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Mindannyian találkoztunk már ilyen autóssal, aki egyszerűen nem bírja, ha valaki mellé ér, és ezért gyorsítani kezd – írja vezess.…

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.