Rendőrt reptetett a nyakon csípett autótolvaj – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-09, 11:39

Van egy olyan tippünk, hogy ezt nem látta előre a rendőr, amikor aznap reggel felkelt.

Több bűncselekményt is elkövetett az a fiatal férfi Ausztráliában, aki miatt egy rendőrtiszt könnyebben megsérült. A 30 éves gyanúsított a való életben GTA-zott (a Grand Theft Auto nevű videójáték-sorozatban gyakorlatilag bármit megtehetünk az általunk irányított karakterekkel, sokat lehet ökörködni ezekben a játékokban), de ezt minden bizonnyal most már szánja-bánja.

Jahdon Tamati akkor pánikolt be, amikor az utcán sétálva mellé lépett egy járőr. A rendőr azért állította meg a fiatalembert, mert az megsértette a Melbourne városára vonatkozó korlátozási intézkedéseket, amelyeket azért hoztak, hogy kordában tartsák a koronavírus terjedését. Tamati elfutott a kérdések elől, és bepattant abba a 2015-ös Range Roverbe, amit még a nap elején lopott el, miután elhagyta a karantént.

Megreptetett rendőr

A rendőr azonnal utána futott, majd az egyenruhás birkózásba kezdett a gyanúsítottal, aki nem tudta időben becsukni a sofőr oldali első ajtót. A rendőr megpróbálta kirángatni a kocsiból az enyveskezű férfit, aki aztán nagy sebességgel kitolatott a parkolóhelyről. A Range Rover ezt követően nekiment egy másik kocsinak, az ütközés hatására az addig a luxus terepjáróba kapaszkodó rendőr a levegőbe repült. A hekus rázuhant egy kocsira, rendesen megütötte magát. De nem sérült meg súlyosan, ezt bizonyítja az is, hogy azonnal felpattant és a Rover után futott, amely elhajtott a helyszínről.

A tolvaj néhány utcával arrébb magára hagyta a terepjárót, majd lábon folytatta a menekülést. Vagy nem volt ideje másik autót lopni, vagy beletört a bicskája a dologba. Az biztos, hogy lábon nem sok esélye volt a rendőrök ellen, akik még aznap elfogták őt.

Tamati természetesen őrizetbe került, azt követően pedig a helyi kórházba vitték, a szobája mellé pedig egy őrt állítottak, nehogy meglépjen a 30 éves férfi (aki később pozitív COVID-tesztet produkált). A gyanúsítottat összesen 20 bűncselekmény elkövetésével vádolja a rendőrség (autólopás, fegyverbirtoklás stb.). Tamati a tervek szerint november 2-án jelenik meg a bíróság előtt, hogy már aznap lesz-e ítélethirdetés, azt most még nem lehet megmondani.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen

További hírek