2024. január 26. | 13:38

Kínos videót tettek közzé nemrég, amelyben egy MTZ lassú munkagép könnyedén lehagyja a magyar vasúttársaság menetrend szertini járatát.

Lázár János korábban azt nyilatkozta, hogy a 8500 kilométer hosszú magyar vasúthálózat mintegy fele azonnali javításra szorulna. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi felvétel?

Egy traktoros rögzítette az utókor számára, hogy még unokáinknak is legyen min röhögnie, milyen volt a magyar valóság 2024-ben. A videó elején látható, ahogyan a maximumon pörgő MTZ egészen messziről követi prédáját, a BZ személyvonat-szerelvényt.

Nem kellett túl sok idő, hogy beérje, miközben a sofőr lelkesen integet a csiga lassú kötöttpályás jármű utasainak. Egy ponton még el is kacagja magát az abszurd szituációban, de együttérző üdvözlése kitart még egy darabig.

A dolog pikantériáját az adja, hogy a fehérorosz gyártmányú MTZ csúcssebessége valahol 30-35 km/óra körül van, mégis úgy hagyta le pár másodperc alatt a háromkocsis vasúti szerelvényt, mintha az állt volna. Persze majdnem állt is, ugyanis a szóban forgó felvétel Konyár és Derecske közötti szakaszon készült (a Debrecen-Nagykereki 106-os számú vonalon), ahol a rossz pályaállapot miatt 20 km/órás korlátozással közlekednek a vonatok.

Persze nem ez az egyetlen vonal, ahol hasonlóan könnyfakasztó iramot diktál a MÁV, azonban eddig nem láthattunk ilyen kiélezett versenyt vonat és négykerekű jármű között. Mondjuk a Porsche traktoros gyorsulási verseny se semmi, de azt bevallottan a móka kedvéért tartották meg. Közben nálunk történtek már más furcsaságok is a MÁV háza táján.

Depositphotos