2024. május 05. | 16:35

A mai autók ennyi idősen már valószínűleg rég a roncstelepen lesznek, nemhogy ilyet repesszenek majd az Autobahn aszfaltján.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismert, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy 1989-es, 1,3-as Volkswagen Polo tűnt fel, háromajtós kivitelben, 4 fokozatú kézi váltóval.

A gyárilag 54 lóerős motor mellett a kínálatban annak idején az ezrestől benzinestől az 1,4-es dízelig többféle kiadás létezett. Ennek, a videóban szereplő verziónak a gyári végsebessége egyébként 153 km/óra.

A német autópálya korlátozásoktól mentes szakaszára felhajtva szépen kihúzatja a motort a sofőr, érzésre, hiszen fordulatszámmérő nincs a műszerfalon. Szerencsére nincs nagy forgalom, néhány autót még meg is előz.

A végsebesség aztán valahol 175 km/óránál jött össze óra szerint, ami szép érték egy ennyi idős autótól. Az erről készült videót itt lehet megnézni:

Volkswagen