A The Bearded Explorer YouTube csatornára felkerült videóban egy elhagyatott istálló látható, mely tele van szebb napokat látott autócsodákkal. A borzalmas állapotban lévő létesítményt ellepte a növényzet, némelyik járművet teljesen eltakarják a fák és a gaz.

Az istállókomplexumban többtucat autó porosodik, akadnak olyanok is, melyeknek csak az épület előtt jutott hely. A szerencsétlen sorsú kocsik közül néhánynak csak a lámpája vagy a lökhárítója látszik ki az elburjánzott növényzetből. Némelyik járművet alkatrészekre bontották, összességében egyik sincs kiemelkedő állapotban. Az épületben Bentley, Jaguar, Rolls-Royce és Porsche modellek is sorakoznak.

Kívülről ugyan elkeserítő a látvány, az autók belső terét viszont még nem rágta meg annyira az idő vasfoga. A gyűjteményben megtalálható egy Ford Sierra XR 4x4, egy Lotus Esprit, számos BMW, Peugeot, Citroen, Mercedes és Mini példány. Az épület pontos helyét ugyan nem ismerjük, a jobbkormányos autókból ítélve valahol az Egyesült Királyságban lehet.

A közelmúltban beszámoltunk egy olyan MG TD modellről, melyet szintén egy istállóban találtak, 34 magányosan töltött év után. Egy alapos mosás után a klasszikus kocsi régi fényében tündökölhetett. 20 év után tisztították meg azt az istállóból kimentett Lamborghinit, amely tele volt rágcsálók ürülékével. Ki tudja, talán a szóban forgó videóban szereplő autóknak is lesz egy hős megmentője, aki időt, energiát és pénzt nem sajnálva életre tudja őket kelteni.

Nyitókép: YouTube