Az angliai Kearsleyben élő Imran Aslam március 13-án 19 millió forintnak megfelelő összegért vásárolt magának egy Audi RS7 típusú gépjárművet. A 38 éves férfi négy nappal később egy rutinellenőrzésre vitte az autót a Bolton Audi kereskedésbe. Az óvatos és előrelátó tulajdonos az autó helyét és sebességet figyelő nyomkövetőt helyezett el a járműben, ami a szervízbe szállítás napján furcsa jeleket adott le.

Nagyjából este 6 óra magasságában Imran Aslam azt látta a berendezésen, hogy autóját valaki 196 km/h-s sebességgel vezette. Az irodai beosztásban lévő férfi érthetően meglepetten tapasztalta a fejleményt.

„Pánikba kerültem, azonnal eljöttem a munkából, a kereskedésbe siettem és hívtam a rendőrséget. Arra gondoltam, hogy valaki ellopta az autómat. Nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet. A hét minden napján dolgozom, két évig gyűjtöttem erre az Audira. Bárki is vezette, ekkora sebességnél meg is ölhetett volna valakit” - mondta az Audi tulajdonosa a The Bolton News riporterének.

Amikor Aslam megérkezett a kereskedésbe, az ott tartózkodó dolgozók semmit nem tudtak az esetről, az autó ellenőrzését pedig még nem végezték el. Feltételezések szerint a szerviz egyik munkatársa vihette el az Audit egy körre. A kereskedés egyelőre nem kommentálta az esetet.

Audi RS7

Őszintén szólva, nem lettem volna szerencsétlen Imran Aslam helyében. Gondolj csak bele: veszel egy zsírúj Audit, beviszed a szervízbe egy alapos átvizsgálásra, az egyik dolgozó meg engedély nélkül kitapossa a belét?! Te hogyan reagálnál egy ilyen helyzetben?