Tele van az autód kutyaszőrrel? Így kell hatékonyan kitakarítani!

Közzétéve:
2020-11-18, 16:30

Ha a házi kedvencedet autóval szállítod, a jármű kitakarítása és tisztán tartása bizony nehéz feladat lehet.

Vajon mi történik akkor, ha egy évig nem mosod le, takarítod ki az autódat? Én azt javaslom, inkább ne próbáld ki. A hosszú idő alatt lerakódott szennyeződés eltávolítása vesződséges feladat lehet – különösen akkor, ha a kocsiban rendszeresen utaznak kutyák is.

A The Detail Geek YouTube-csatornára feltöltött videóban egy 2013-as Ford Escape gépjármű külső-belső takarítása látható. Az autó tulajdonosának öt kutyája van, akik rendszeresen együtt utaznak vele, és annak rendje és módja szerint hullajtják szőrüket.

A takarítási folyamat a külső mosással kezdődött. A nagynyomású eszköz nem volt elegendő ahhoz, hogy az egy év alatt felhalmozódott szennyeződést lehozza. A belső tér állapotát elnézve azonban megállapítható, hogy a külső takarítás volt a könnyebb feladat. A mosás végeztével a Ford Escape legalább kívülről visszanyerte régi pompáját.

A belső takarítás megkezdése előtt az autóban lévő személyes tárgyak és elképesztő mennyiségű felhalmozódott szemét eltávolítása következett. Az egyik legnagyobb problémát a legapróbb szegletekben is felbukkanó kutyaszőr okozta.

kutyaszőr

A YouTuber a hátsó üléseket is lehajtotta, hogy jobban hozzáférhessen a nehezen elérhető területekhez, elmondása szerint a teljes takarítási folyamat összesen 11 órát vett igénybe. Emberek, az csaknem fél nap! Tény, hogy az autó gyönyörű szép lett a beavatkozást követően, ám az időigényes, fáradságos takarítást rendszeres tisztításra cserélve könnyebbé tehető az élet.

Számos kutyatulajdonos számára magától értetődő, hogy a négylábú családtag is velük együtt utazik az autóban. Amennyiben ez így van, érdemes a jármű belső terét sűrű rendszerességgel porszívózni. Ja, ha nincs kutyád, akkor is takarítsd megfelelő időközönként a verdát!

Kapcsolódó írások

Kutya az autó anyósülésen
2019. június 18.
Te figyelmeztetnél egy ismeretlen autóst, ha látnád, hogy akár veszélybe is sodorhatja kutyája életét?
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek