A legendás Lamborghini Countach 2021-ben ünnepli 50. évfordulóját. Az olasz gyártó egy modern változattal, valamint az eredeti autó felújított verziójával tiszteleg a jeles alkalom előtt. Az 1971-es autó mintájára készült első prototípus egy törésteszten tönkrement, most ezt a kocsit hozták vissza az "élők sorába".

A múlt heti online bemutatót követően az autó nyilvános leleplezését az olaszországi Concorso d'Eleganza Villa d'Este mellett tartották, ahol az Automotive Mike YouTube-csatorna szerkesztője is vetett rá egy pillantást. A videóból kiderül, hogy a Countach képes a saját lábán járni. A motorháztető alatt valószínűleg az eredetihez hasonló 3,9 literes motor található, mivel a tesztautó 5 literes hajtóegysége is odaveszett a törésteszt során.

A Lamborghini helyreállítási részlege 25 ezer órát dolgozott ezen a projekten, egy kőgazdag gyűjtő megrendelésére. A mellékelt felvételen 6:23-tól látható, hogy az autó belső tere – ahogy a karosszéria is – az eredeti LP500-as kiköpött mása. A sárga festés, a felfelé nyíló szárnyas ajtók, a bukólámpák – ez a videó egy valódi időutazásra invitál bennünket.

A Lamorghini Countach az autóipar legendás terméke, mely minden idők 25 legmenőbb bukólámpás autója közé is bekerült. Ha kíváncsi vagy a lista többi résztvevőjére, ide kattintva gyönyörködhetsz bennük.