A Spyker hibrid SUV-ot készít

Frissítve:
2018-11-02, 16:19

A holland Spyker Automotive az elkövetkező 10 évben négy új autót szeretne bemutatni, köztük egy hibrid szuper SUV-ot

A Spyker úgy néz ki, kilábalt a pénzügyi válságából (az utóbbi években folyamatosan a csőd szélén táncolt a vállalat, egyik nem túl jó befektetése a Saab megvásárlása volt 2010-ben, erről itt írtam) és a Genfi Autószalonon is villantott egy Spyker C8 Preliatort, ezek mellett a jelenleg viszonylag gyenge font is közrejátszik, hogy megugrott az exportjuk.

Spyker C8 Preliator a Genfi Autószalonon

C8 Preliator a Genfi Autószalonon, avagy ezzel a mutatós sportautóval igyekszik feltámadni a Spyker

A C8 Preliatort a Koenigsegg 5.0 literes V8-as motorja fogja hajtani, amit a Spyker és a Koenigsegg a Genfi Autószal első napján aláírt szerződés biztosít, aminek köszönhetően a Spykerek ezentúl Koenigsegg motorokat fognak használi.

Victor Muller a Spyker főnöke

Victor Muller, a Spyker alapítója és főnöke már 10 évre előre kijelölte a cég nyomvonalát

A Spyker főnöke, Victor Muller arról is beszélt, hogy mivel a Spykernek sikerült kitörnie a nehéz gazdasági helyzetéből, így most már nekiláthatnak a D8 Peking to Paris nevű hibrid SUV fejlesztésének a Lotus-szal karöltve (az autó neve egyben tiszteletadás az eredeti Spykernek, ami 1907-ben vett részt az első Peking és Párizs között megrendezett ralin.

„Egy évtizeddel ezelőtt, mielőtt problémáink adódtak, elindultunk azon az úton, hogy elkezdhessük gyártani, amit szuper SUV-nak nevezünk.” – mondta Muller.

„Az autó eredeti neve D12 Peking to Paris lett volna, és a Volkswagen W12-es motorját használta volna, de elvesztettük a pénzügyi alapjainkat mielőtt elkezdhettük volna leszállítani őket, ezért több mint kétszáz vevőnknek kellett visszafizetnünk az előlegüket. Nem volt kellemes tapasztalat, de biztos vagyok benne, hogy többé ilyen nem fog előfordulni.”

A SUV a Lotus által tervezett aluminium platfromot fogja használni és egy V8-as Koenigsegg motor fog dolgozni benne, kiegészítve hatótávnövelő elektromos hajtáslánccal.

„Fejlett hibrid SUV lesz, kategóriájában az egyik legszebb. A specifikációk már be vannak állítva és ha minden jól megy, reményeim szerint a 2018-as Genfi Autószalonon már meg tudjuk mutatni.”

Spyker D12 Peking to Paris 2006 Genfi Autószalon

2006-ban már mutattak egy Peking to Parist a Spykertől, a formán nem valószínű, hogy túl sokat változtatnának majd

Miután bemutatták a D8 Peking to Parist, Muller utalt rá, hogy egy kevésbé drága 6 hengeres sportautóval is színesítik a palettát, a B6 Venatorral, amit 2013-ban mutattak meg a Genfi Autószalonon. Terveik szerint eladásaik nagyobb részét a B6 Venator fogja kitenni és jobban felhívják majd a gyártóra az emberek figyelmét azáltal, hogy több emberhez jutnak el az autóik.

„Hírnevet szereztem azzal, hogy nem hagyom elaprózódni a forrásainkat.” – mondta Muller.

„Ez egy karcsú és törékeny vállalat jelenleg. Muszáj koncentrálnunk olyan autókra, mint a C8 Preliator, de közbe kell hogy legyen tervünk a jövőre nézve is.

Forrás:

Címkék:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Mercedes EQ B látványterv
2019. január 14.
A GLB kis hobbiterepjáró még 2019-ben bemutatkozik
2019. március 11.
Svédországi teszten fotózták a sportos hobbiterepest
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.