18 új villámtöltőt telepítenek a Lukoil benzinkutakra

Közzétéve:
2019-09-12, 13:26

A korábbi három elektromos autó töltőállomás mellé 2020 nyaráig érkeznek az újak.

Az európai irányzatokat kis késéssel lekövetve Magyarországon is egyre több elektromos és hibrid jármű kerül forgalomba, melyhez folyamatosan fejleszteni kell az ehhez tartozó infrastruktúrát. Ebben tett most egy lépést az Optimum Way és a Lukoil benzinkutakat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. A friss bejelentés szerint 2020-ig 18 villámtöltőt telepítenek a töltőállomásaikra, így összesen 21 villámtöltővel rendelkezik majd az elektromos és hibrid járműveket kiszolgáló hálózatuk.

Az első töltőket 2017-ben telepítették a Lukoil töltőállomásokon, 2019 őszén pedig 8 villámtöltővel bővül ez a sor. Azután 2020 nyaráig újabb 10 töltőpontot alakítanak ki, ezzel hozzájárulva a hazai zöld autózás elterjedéséhez.

2018-as Tesla Model X elektromos autó elölről

 „Az Optimum Way küldetése, hogy gyors és kényelmes autótöltéssel biztosítsa az ország minél zökkenőmentesebb átutazhatóságát, új lendületet adva a mindennapoknak. Éppen ezért fontos mérföldkő, hogy 2019 őszén előreláthatóan 8, majd 2020 nyaráig újabb 10 töltőt telepíthetünk a LUKOIL-benzinkutakra országszerte. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a bővülést olyan professzionális partnerrel léphetjük meg, mint a Normbenz Magyarország Kft. Az Optimum Way töltői - a tulajdonosok szándékai szerint - rövidesen naperőművi táplálással, 100%-ban megújuló forrásból származó elektromos árammal fognak tölteni! Ez a folyamat más töltőknél már megvalósult és bizonyította létjogosultságát” - mondta el Szentkirályi-Szabó Sándor, az Optimum Way ügyvezetője.

A BookMyCharging applikációval előfoglalni és töltést indítani is lehet, a Lukoil által kidolgozott rendszer egyébként perc alapú díjfizetést jelent.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Optimum Way sajtóanyag

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019-es Jaguar I-Pace elektromos autó oldalról
2019. június 15.
A Jaguar elektromos autója nem várt hibát produkált

További hírek