24 órás razziába kezd a magyar rendőrség szerda reggel

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-23, 12:38

Az akció során a fémlopások megelőzésére is hangsúlyt fektetnek az egyenruhások.

A vasúti biztonság érdekében kezdenek egynapos razziába a magyar rendőrök november utolsó hetében. A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) akciójában részt vevő szervek 2020. november 25-én 07:00 november 26-án 07:00 óráig végeznek fokozott ellenőrzést a 20. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű kampány keretein belül.

Rendőrautó a vasúti sínek mellett

Az akció célja elsősorban – kiemelten a nemzetközi – a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények (személy- és tehervonatok) ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása, olvasható a police.hu oldalon megjelent cikkben. Az egyenruhások fokozott figyelmet fordítanak majd a közfeladatot ellátó-, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására is.

Az akció ezeken felül kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fém vezetékek védelme érdekében, illetve az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, plusz a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Közúti ellenőrzést végző rendőr oldalról
2019. november 08.
Hamarosan akcióba lendülnek a rendőrök.
Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.

További hírek