4 tanács, ha legközelebb te is mennél a Frankfurti Autószalonra

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Az Autószalonon közel se hallottam annyi magyar szót, mint számítottam rá. Ha a megérzésem nem csal, egyre többen mennek majd tőlünk oda, így nekik ez cikk jól jöhet

Miután múlt héten kimentünk a 67. Frankfurti Autószalonra, rá kellett jönnöm, eléggé felkészületlenek voltunk. Pár dolgot összeszedek, ha még nem jártál az Autószalonon, mivel tudod kellemesebbé tenni az első ottlétedet.

Hagyj időt a nézelődésre az Autószalonon

Már indulás előtt érdemes úgy számolni, hogy nem egy napra mész. Mi csak két napra mentünk, de nem csak szórakozás, hanem munka is volt egyben, így ezalatt a két nap alatt kellett a lehető legnagyobb területet bejárnunk és a lehető legtöbb mindent megszemlélni. És ott van még, hogy bár jelentős történelmi múlttal rendelkező város, de a II. világháború utáni újjáépítés miatt nagyon modern. Mint Budapestet, Frankfurtot is egy folyó szeli ketté, csak a Duna helyett a Majna, így hidakkal is bőven meg van áldva.

Frankfurti Autószalon alatt városnézés

Filter nélkül is csodálatos látványt tud nyújtani Frankfurt

Szellősre van építve Frankfurt, még a felhőkarcolók között is parkok bújnak meg, zöld menedéket nyújtva azoknak, akik az irodai mókuskerék után egy kis nyugalomra vágynak. És ha már városnézésre is adod a fejed, mindenképp nézz el a szórakozónegyedbe is 😉

Egyszóval a 2 nap, mint amit mi ott töltöttünk, kevés, hogy rendesen kiélvezd, amit nyújtani tud Frankfurt az Autószalonnal együtt. Minimum 3-4, amit inkább ajánlok, bár ízlések és pofonok.

Foglalj időben szállást Frankfurtban

Frankfurt jelentős városa Németországnak, gazdasági súlya felbecsülhetetlen, a pénzügyi szektor egyik fellegvára (utóbbi jelentősége csak növekedni fog, ha a londoni Cityben megcsappan a pénzintézetek száma a Brexit után), de nem kifejezetten turistacélpont.

Ahogy észrevettem, a hotelkínálat leginkább az üzleti ügyben arra járó emberekre, illetve az átutazó egyéjszakás vendégekre van fókuszálva. Ugyanis jelentős vasúti csomópont, valamint hatalmas reptere van Frankfurtnak. Persze egy ilyen hatalmas, 1 millió embert megmozgató esemény alatt, mint az Autószalon nagyon hamar megtelnek a valamirevaló szállások. Ergo, ha tudod jó előre, hogy mennél, akkor akár hónapokkal előre érdemes lefoglalni, így elfogadható szállást találhatsz barátságos áron.

Ha hirtelen ötlettől vezérelve mennél ki, és nem találsz olyan hotelt, ami kedvedre való és van rá lehetőséged, inkább a környező településeket ajánlom a jó szállás reményében. A németeknek van egy furcsa hozzáállása a vendéglátáshoz: míg itthon nem találkoztam olyannal, hogy külön kellene fizetni a WiFiért, addig készülj fel, hogy ha nem írják külön, a szoba ára nem tartalmaz extra szolgáltatást. Ráadásul elég dühítő tud lenni, amikor 2-3 eszközről neteznél, de ha veszel is WiFi-csatlakozást, az is csak egy eszközhöz jár.

Legyen kényelmes cipőd, ha bebarangolnád a Frankfurti Autószalont

Hatalmas terület, nagy távolságokkal és rengeteg autó. Mivel érdemes minél több standot végigjárni, ezért a nap végére ha nem vagy hozzászokva, igencsak fájni fog a lábad. Elmondjam, hogy fog kinézni a séta?

„Kezdek fáradni, mi lenne, ha visszamennénk a… ÚÚÚÚÚÚ, azt még nézzük meg!”

Jótanácsok a Frankfurti Autószalonhoz

Autók autók hátán, jó kis túra, ha mindet meg akarod nézni!

És ez addig fog folytatódni, amíg a lábfájás haza nem kényszerít. Vannak leülős részek az Autószalonon, de ha le is ülsz, mardosni fog a gondolat, hogy azalatt, amíg ülsz, mennyi mindent megnézhetnél. Bár láttam olyan srácot, akit nem zavart a körülötte levő tömeg, egy párnás ülőalkalmatosságon kényelembe vágta magát és szundított!

Így is le fogsz fáradni, nyugodj meg, de hidd el, jelentősen javítja az élményt, ha nem arra ébredsz másnap, hogy fáj a lábad a folyamatos terheléstől.

Ha Frankfurtba mész, legyen nálad sok pénz

Frankfurt nem olcsó város, és hiába szokták hangoztatni, hogy Magyarországon nyugat-európai árak vannak keleti bérek mellett, de ez nincs így. 3,5 euró/óra parkolási díj mellett majdnem 40 eurót fizettünk csak azért, hogy ne legyünk tömegközlekedéshez kötve. És akkor még nem is beszéltem az átszámítva 1200 forintos 3 decis (!!!) sörről, amit bent adnak, vagy hogy egy átlagos ebéd egy átlagos helyen 3-4-szer annyiba kerül, mint nálunk.

És szó sem volt még arról, hogy szuvenírt is hozz haza az Autószalonról! Mert ahogy az autóknál, úgy egyes gyártók a divatban is igyekeznek meghatározni a stílust, és senki nem okolhat azért, mert egy méregdrága Bugatti-kabátot nézel ki magadnak.

De ha igazán szeretnéd költeni a pénzt, akkor autót veszel. Ugyanis - bár hajlamosak megfeledkezni az emberek róla - a kiállítók nem puszta szórakozásból viszik ki az autóikat, hanem komoly marketing-kampány részeként. És ha már összegyűjtötték a potenciális vásárlókat, akik érdeklődnek az autóik iránt, hát miért ne kínálnák fel nekik a lehetőséget, hogy meg is vásárolhassák?

Értékesítés a Frankfurti Autószalonon

Akár autót is vehetsz, ha már úgyis Frankfurtban jársz

Minden olyan standnál, ahol a kiállított autók nem tanulmány- vagy szériagyártás előtti autók voltak, lehetett kapni katalógust a megvásárolható autókkal. Már csak a fedezet kell hozzá, hogy ha hazamész, hogy az ismerősök kérdéseire, hogy mit hoztál haza a kiruccanásról annyit mondj:

Semmi különöset, csak egyetlen apróságot, egy félmillió eurós Brabust.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti Divo
2018. szeptember 27.
A Bugatti készenáll a modellpaletta bővítésére. Sok más gyártóhoz hasonlóan a francia autómárka is az SUV-k mellett tette le voksát.

További hírek