5+1 hasznos tipp, ha eladnád az autódat

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Az internetre számolatlanul kerülnek fel a használtautó hirdetések. A következő 5+1 tanács segítségével megnövelheted esélyeid, hogy komoly vevőt találj.

Ha szeretnéd minél hamarabb eladni autódat megfelelő áron, akkor érdemes a feladandó hirdetésedet alaposan megtervezni. Az interneten keringenek alapos leírások, de jó néhány igencsak kínos, estenként megmosolyogtató is tud lenni. Szánd rá az időt a szöveg megírására, a fotókra, na és persze az autódat is készítsd fel.

1. Készítsd minőségi fotókat az autódról

Az ember vizuális lény, a legtöbben a fotók alapján ítélkeznek. Jó minőségű képek nélkül drasztikusan csökkennek az esélyeid, hogy felkeltse hirdetésed az érdeklődést.

Ha régebbi típusú fényképezőgéped vagy telefonod van, kérd meg egy barátod vagy ismerősöd, akinek jobb készüléke van, hogy adja kölcsön fél órára a fotózás erejéig. Legyenek megfelelőek a fényviszonyok, szóval lehetőleg ne hajnalban, vagy az esti szürkületben lődd a képeket.

Ne csak az autó külsejét fotózd, legyenek képek a beltérről is. Különös tekintettel az autó azon részeiről készíts felvételt, amikre kitérsz a leírásban. Fotózd le a sérüléseket és a kilométeróra állását is. Egy jó tanács: takarítsd ki az autót alaposan kívül-belül fényképezés előtt.

Takarítsd ki az autót

2. Ne állíts valótlant a használtautó hirdetésben!

Bár elsőre jó ötletnek tűnhet nemdohányzó női tulajnak kiadni magad, hogy vonzóbbá tedd a hirdetést, csak akkor írj ilyet a leírásban, ha valóban igazak rád ezek a fenti állítások. Amikor a leendő vevő megtekinti az autót, úgyis gyanút fog fogni. Azt sem érdemes letagadni, ha nem egy karc, hanem egy komolyabb sérülés van a fényezésen. Ne rejtsd el azt sem, ha kikezdte a rozsda a kocsit, sőt, fotózz le minden hibát, hogy láthatóak legyenek, mennyire súlyosak.

Érdemes megfontolnod, hogy mielőtt eladod az autódat, kipofozd egy kicsit. Némi ráfordítással magasabb áron adhatod el, hiszen egy jó állapotú kocsi jóval kelendőbb. A legtöbben nem szeretnének olyan autót venni, amit rögtön hetekig a szervizben kell parkoltatni.

használtautó

3. Biztosan kellenek azok a matricák?

Ha megrögzött Újpest szurkoló vagy, talán nem a legjobb ötlet, hogy a csapat régi vagy új címerével fotózd a járgányodat - gondolj csak bele, te vásárolnál fradistától autót? A giccses díszek, lógó figurák nélkül hidd el, jobban fognak festeni a fotók, a potenciális vevők pedig arra tudnak fókuszálni, ami az eladás tárgya: magára az autóra.

Ha felmatricáztad a kocsit szempillákkal és egyéb kiegészítőkkel, fontold meg, hogy eltávolítod ezeket, mielőtt feladod a hirdetést. Lehet bármilyen kitűnő ízlésed, valószínűleg nem mindenki pont úgy szeretné dekorálni az autót, mint ahogyan te. Ha "lecsupaszítod" a verdád, azzal kitágítod azok körét, akiknek hirdetésedre vonzhatod a tekintetét.

4. Legyenek kéznél az autó papírjai!

Mielőtt feladnád a hirdetést, keresd meg az autó összes papírját. Hasznos lehet, ha feltöltöd a szervizkönyv fotóit vagy akár a számlákról készült képeket, hogy az érdeklődők megbizonyosodhassanak a jármű hitelességéről.

A Használtautó.hu oldalon már jó pár éve fel tudsz tölteni dokumentumokat is, akár 12 dokumentumképet is feltölthetsz, amik a hirdetésben nagy felbontásban jelennek meg az olvashatóság érdekében. Ezzel is időt spórolhatsz magadnak, hogy ne akkor kelljen megmutatnod minden papírt, amikor megmutatod egy lehetséges vásárlónak az autód.

5. A hirdetés szövege legyen lényegre törő!

Ha az a célod, hogy behekkeld magad használtautó hirdetéseddel a humoroldalakra, nyugodtan bő lére eresztheted a mondanivalódat faviccekkel megspékelve. Ha azonban valódi vevőket szeretnél, célravezetőbb lehet egy rövid, tömör, ugyanakkor minden lényegre kiterjedő leírást készítened. Írd meg az előnyöket és a különlegességeket, de ne felejtkezz meg a hátrányokról, hibákról sem. Nézz meg néhány aktív hirdetést, inspirálódj, a jobbak közül egyet akár sablonként is használhatsz.

Autó hirdetés

+1 Hol érdemes hirdetned?

A Használtautó.hu Magyarországon a hazai használt és új autók értékesítésének jelenleg legnagyobb színtere. A legtöbben ezt az oldalt keresik fel, ha használt autót szeretnének vásárolni, így szinte elengedhetetlen, hogy feladj itt egy hirdetést, ha vevőt szeretnél találni rá. Naponta átlagosan 200 000-en keresik fel a portált.

A hazai használtautó piacon jelen lévő autók 80%-a megtalálható a Használtautó.hu weboldalán. A weboldal tulajdonosai biztosítják, hogy felületükön egy időben elérhető 125 000 jármű naprakész adatbázisban jelenjenek meg.

Forrás: Használtautó.hu

Fotók: Pixabay

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Suzuki Vitarák sorban egy kereskedés udvarán többféle színben
2019. december 09.
20. évfordulója alkalmából a Hahu önálló felmérést indított, 12 000-en válaszoltak
Megelőzhető, hogy a használtautó-vásárlás rémálom legyen!
2018. július 19.
A használtautó vásárlás mindig lutri, mert a többség könnyedén bedől a dörzsölt kereskedők és importőrök trükkjeinek, Borka J. Balázs, a segitekvenni.hu oldal üzemeltetője szerint mindez könnyen megelőzhető az előzetes helyszíni műszaki átvizsgálással.

További hírek