2017. április 19. | 13:26

A hagyományokhoz híven 2017-ben is megrendezésre kerül a Nagy Futam néven elhíresült rendezvény, ahol testközelből ismerkedhetsz meg az autó-motorsport világával

Formula-1-es versenygépek, rali- és túraautók, versenymotorok és versenykamionok várják az érdeklődőket. 2017-ben sem lesz hiány F1-es pilótákból, akik Budapest belvárosában tartanak látványos bemutatót, az előző évekhez képest új útvonalon.
Formula 1-es autók testközelből

Első alkalommal, 2012-ben még Jensen Button parádézott a McLaren Mercedesszel, azóta pedig már David Coulthard, Danyiil Kvjat és Kimi Raikkönen is megfordult az eseményen. A Nagy Futam előtt Szocsiban rendezik közvetlenül az Orosz Nagydíjat, de május 1-je idén hétfőre esik, így két csapat is jelen lesz a parádén.
Légi parádé még tavalyról

Gyulay Zsolt, az esemény főszervezője elárulta, hogy két Formula 1-es csapat közül a Red Bull és a Mercedes is jönni fog, előbbi csapat színeit Daniel Ricciardo, utóbbit Valtteri Bottas képviseli. A Red Bull már többszöri visszatérője a fővárosi rendezvénynek, míg a Mercedes először teszi tiszteletét a Nagy Futamon.
Gumiégetés a belvárosban

A Nagy Futam 10.00 órakor kezdődik, és 16.30-ig tart. A Formula-1 mellett az autósport krémje is megcsodálható lesz, köztük a DTM-mezőnyből Timo Glock, Robert Wickens és Nico Müller, a túraautó-világbajnokság magyar sztárja, Michelisz Norbert, a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert, a Formula V8 3.5 sorozatban tavaly hatszor dobogóra álló Roy Nissany, valamint minimotorok, versenykamionok és további formulaautók. Két nagy öreg is tiszteletét teszi majd, Gerhard Berger immár a DTM újdonsült nagyfőnökeként érkezik Budapestre, Karl Wendlinger pedig egy korábbi F1-es Saubert irányít majd.
Bajban a helikopter, de csak a show kedvéért

„Az idei Nagy Futam 2800 méter hosszú pályájának kijelölésekor központi helyen lévő, biztonságos, ugyanakkor látványos helyszínt kerestünk, és sikerült is megtalálni. A paddockot a Városháza Parkban építjük fel, onnan rajtolnak a versenyzők, és teszik meg a távot a Károly körút – Andrássy út – Opera – Oktogon útvonalon, és onnan vissza. A sportszakmai irányítókkal egyeztetve alkalmasnak találtuk a helyszínt, a Nagy Futam legfőbb érdekessége pedig természetesen a két érkező Formula–1-es csapat, amelynek versenyzői mind a délelőtti, mind pedig a délutáni blokkban megmutatják magukat, hogy a nézők közül a lehető legtöbben láthassák őket” – nyilatkozta Doromby Zoltán, rendezvényigazgató.
A Nagy Futam V. 2017

Noha a Nagy Futamot május 1-jén tartják meg, a nézőknek már április 30-án, vasárnap lehetőségük lesz arra, hogy beleszagoljanak egy kicsit a benzingőzös világba, hiszen a Városháza Parkban addigra már felépül a paddock, ahol a szurkolók egy nappal a „rajt” előtt délelőtt 10 órától megnézhetik a résztvevő versenygépeket.
A Nagy Futam V. 2017

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon. Köszönöm. Forrás: