Állambácsi fizeti a jogsid, öcsém!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Új szabályozás lép életbe a jogosítvány szerzéssel kapcsolatban.

2018. július 1-jétől az állam visszatéríti a jogosítvány megszerzésének költségeit, vagyis egy részét annak, a 20 év alatti fiataloknak. Az erről szóló kormányrendelet ma jelent meg a Magyar Közlönyben.

Ez a bizonyos "egy része" egészen pontosan 25 ezer forintos álomhatárt jelent, amin én felnőttként jót mosolygok, de egy diáknak vagy egy 20 év alatti fiatalnak azért hatalmas könnyebbség lehet a jogosítvány megszerzése közben. Csak mert hát közismert, milyen jók a magyar diákmunka fizetések is…

A támogatás abban az esetben is igényelhető, ha a KRESZ oktatás és vizsga után úgy dönt a fiatal kolléga, hogy még rápihenne a gyakorlati órákra. Ergo nem szükséges ténylegesen a volán mögé ülni, hogy járjon a támogatás.

Tanuló vezető és oktató

A kormány szerint a kezdeményezés fellendíti majd a fiatalok munkaerő piacon való elhelyezkedését is hiszen jogosítvány birtokában szélesebb skálán válogathatnak az állásajánlatok között. Évente körülbelül 50 ezer 20 év alatti fut neki a jogosítvány megszerzésnek, és ebből kicsivel több mint 30 ezren sikeresen vizsgáznak.

A B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ oktatás ára hozzávetőlegesen 15-30 ezer forint, a vizsgadíj pedig 4600 forint próbálkozásonként. Így tehát mondhatni a KRESZ oktatás és vizsga nagyobbik részét az állam állja. A visszatérítést online is igényelheted majd, és a Magyar Államkincstár fogja intézni neked. További tudnivalókat pedig az Új Nemzedék Központtól kérhetsz.

Jogsira fel gyerekek, vezetni jó, autózni jó! 😊

Forrás:

Kapcsolódó írások

szélvédőn elhelyezett Családbarát Magyarország matrica
2019. május 30.
Tűpontossággal meghatározták, hova kell elhelyezni "Családbarát Magyarország" matricát a hétszemélyes autókra
2018. december 23.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményt adott ki az ügyben
forralt bor
2019. január 26.
Érdekes tények, amit eddig nem tudtál e kedvelt téli italról
Mercedes-Benz A-osztály a drivingcamp pályáján
2019. január 31.
Szeretnéd egy érdekes és hasznos ajándékkal meglepni a jogosítvány megszerzése előtt álló csemetédet? Ne is keress tovább, a drivingcamp tudja, mi kell neked!