Autóbérlés IV. rész: felső-középkategória

Frissítve:
2018-10-15, 08:39

Továbblépek a következő kategória kölcsönzésére, a felső-középkategória már az a szint, amire nemigen lehet panaszod, már egy-egy "kellemesen" erős gép is előfordul közöttük

A középkategória után jöjjön a felső-középkategória! A Suzuki Swift-Opel Astra-BMW 320d vonal közel sincs a végénél, lehet feljebb helyezni a mércét, és miért ne néznél körül, mi az, amit a felső-középkategóriában kaphatnál? Persze megint ilyenkor előjön, hogy mit is tart az átlagmagyar középkategóriának és felső-középkategóriának.

Minél feljebb lépsz, annál inkább szűkül a kör, amiből válogathatsz, egész egyszerűen azért, mert az autókölcsönzők legnagyobb része „lejjebb” van inkább berendezkedve, de nem megoldhatatlan a dolog, ha tudod, hogy mit szeretnél!

Felső-középkategóriánál nyilván nem a városi furikázáson lesz a lényeg, persze ha egy-egy adott alkalomra számít a megjelenés, kiváló választás, de ezek már inkább hosszabb távokra kellemes utazóautók. Nem élményautónak készültek, de egynémelyikben olyan kraft van, hogy magad is meglepődnél rajta!

Skoda Superb bérlés

A Skoda Superb egy érdekes eleme a mostani cikknek, ugyanis én magam se tudom mindig, hogy hova soroljam. Hivatalosan felső-középkategória, de lényegében ez a Skoda Passatja, amit az előző cikkhez szimplán a középkategóriához soroltam. Úgy vagyok vele, hogy értékelem az igyekezetüket, ha már hivatalosan felső-középkategóriának jelölték meg, én is berakom oda, persze ettől még ez a „legalja”, a belépőszint.

A pit-stop rent a carnál találtam két Superbet, amikről sokat ugyan nem mondtak, de legalább a képeket se sikerült úgy összehozniuk, hogy valóban megkedvelhesd az autóikat. Nagy kár, hiszen az előbb harangoztam be, hogy miért illenek ebbe a cikkbe a Superbek, erre alig kettő olyan közül választhatsz, amik… finoman szólva is messziről látszik rajtuk már a képeken is, hogy kiszolgáltak.

Skoda Superb autókölcsönzés

Régi forma, de aggódni nem kell, csak digitálisan biggyesztették oda a logót, nem matricázták fel

 

Évszám nincs megjelölve, de ezek első generációs Superbek, ami azt jelenti, hogy 2001-2008 között gyártották őket, valamint a beltér. Hát istenem, nem találtak egy valamire való épkézláb fotóst, hogy legalább kevésbé látszódjon, hogy el van kopva minden a belsőtérben? Plusz mindkettőben egy 1.9-es PD TDI motor van, ami nyilván megmozdítja az autót, de nem lesz olyan érzésed, mintha puskából lőttek volna ki.

Skoda Superb autókölcsönzés

Balra az olcsóbb, jobbra a drágább Elegance, de lehetett volna ezt szebbre is fotózni

 

Skoda Superb

 

10 napos bérlés esetén a költségek az olcsóbb Super esetén 10x7.000x1,27= 88.900 forintra jön ki, míg a drágább, Elegance felszereltségű esetén 10x10.000x1,27= 127.000 forintban állna meg a végösszeg. Olcsó ajánlat az biztos a kategóriában, de azért... lehet inkább tovább nézelődnék.

5-ös BMW bérlés

A BMW nagy kedvenc ebben a kategóriában is és viszonylag széles motorkínálatból is válogathatsz belőlük.

Első körben jöjjön a Holiday Car Rentaltól kettő is, egy 2004-es 198 lovas 530d és ugyancsak tőlük egy 525d, de már jóval fiatalabb, de hiába a kisebb hengerűrtalom, 2012-es 525-ös az 1995 köbcentis motorja így is erősebb a maga 218 LE-jével:

BMW 530d és 525d

Ezek persze nettó árak, úgyhogy rájuk jön még az ÁFA és külön takarítási díjat is felszámolnak 3000 forint értékben, így ha tőlük szeretnél 10 napra 5-ös BMW-t, az idősebb 530-as 10x7.900x1,27+3.000= 103.330 forint, míg a fiatalabb 525-ös már jóval combosabb, 10x38.000*1,27+3.000= 485.600 forint lenne a végösszeg. Hát igen, ennyit jelent a 8 év különbség a felső-középkategóriában, világosan látszik, hogy kevesebb idő alatt szeretnék a befektetésüket megtérülni látni a kölcsönzők, kérdés, hogy neked megfelelne-e? Mindenesetre tény, hogy ha rajtam múlna, inkább választanám ennyiért a "régi" 530-ast, mint a korábbi Superbek közül bármelyiket is, nem is értem, hogy lehetnek egy árszínvonalon.

Van még egy 5-ös BMW műsoron a Yes Autorenttől, méghozzá igazi csemege, 2012-es évjárat, viszont 535d, így a 2993 köbcentis motor 313 LE-t ad le! A mai cikkben ő a legizmosabb résztvevő, jöjjön akkor hogy mennyibe kerülne, ha élvezni is szeretnéd 10 napra:

5-ös BMW autóbérlés

A BMW mindig kapós, 5-ös BMW-ből még a motorválaszték is kellemes, még ha csak dízelek is vannak

 

BMW 535d

Ráadásul ezek már bruttó árak, tehát nem jön rá még az ÁFA is, vagyis: 354.330 forintba kerülne a bérlés. Érdekes az árazása a cégnek, hogy 5 nap után majdnem harmadannyiba kerül az autó bérlése, mintha csak 1-2 napra bérelnéd! Persze nagyon is számít, milyen állapotban van az autó, de legalább 10 Vágó István kéne a Legyen Ön is Milliomosból, hogy bárkit is elbizonytalanítson, ha a puszta számok alapján kéne választani a két különböző 2012-es 5-ös BMW közül.

Audi A5 S-line bérlés

Végül jöjjön a felső-középkategória utolsó példája, egy 2008-as Audi A5 S-line 3.0 TDI PDF, 239 LE-vel a Holiday Car Rentaltól. Méretben nyilván kisebb, mint az eddig vettek Superbek vagy 5-ös BMW-k, de ha valami szól a kisebb méret mellett, az az, hogy így még jobban áll neki a kupé-forma!

Audi A5 autókölcsönzés

239 LE, S-line, kupé, mi kell még ennél több?

 

Audi A5 S-line

10 napra a kis sportos kupé így, ha a bruttó árat és a takarítást is beleszámolom 10x23.900x1,27+3.000= 306.530 forintba kerül. Hát igen, a felső-középkategória már zsebbe nyúlós, de legalább mutatós és nem semmiképp se gyenge autókat találsz. Kivéve persze a legelső példák Superbjeit.

A felső-középkategóriáról ennyit, bár sajnáltam, hogy a korábban átnézett kölcsönzők kínálatában nem találtam E-Mercedest, az igazán felrakta volna az i-re a pontot.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Mikor a videót először láttunk olyan érzésünk volt, mint ha a Mecsek rallyn néznénk a versenyt. A főhős, akinek bizonyosan…
Mondjuk azok után, hogy láttunk már a rakparton is kamiont megfordulni, semmin nem csodálkozunk… Olvasónk barátja készítette a képeket ma,…
Olvasónk Győrben rögzítette a felvételt. Egyrészt átmegy a piroson, de nem érdekes, gondolja még átfér… Aztán jön a meglepetés. Világáról…
A Magyar Rendőrség talán végre  a legjobb úton halad, hogy kiszűrje a rendszeresen, direkt szabályt szegő, pofátlan autósokat a forgalomból. …
Az egyik legnagyobb bevett pofátlanság Budapesten is a buszsáv jogtalan használata, a gyorsabb előrejutás reményében. Olvasónk az ablakból örökítette meg,…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
Lexus
2018. október 24.
A japán luxusautó gyártó bemutatta kedvenc sportmodelljének ráncfelvarrott változatát