2017. június 27. | 16:16

Továbblépek a következő kategória kölcsönzésére, a felső-középkategória már az a szint, amire nemigen lehet panaszod, már egy-egy "kellemesen" erős gép is előfordul közöttük

A középkategória után jöjjön a felső-középkategória! A Suzuki Swift-Opel Astra-BMW 320d vonal közel sincs a végénél, lehet feljebb helyezni a mércét, és miért ne néznél körül, mi az, amit a felső-középkategóriában kaphatnál? Persze megint ilyenkor előjön, hogy mit is tart az átlagmagyar középkategóriának és felső-középkategóriának.

Minél feljebb lépsz, annál inkább szűkül a kör, amiből válogathatsz, egész egyszerűen azért, mert az autókölcsönzők legnagyobb része „lejjebb” van inkább berendezkedve, de nem megoldhatatlan a dolog, ha tudod, hogy mit szeretnél!

Felső-középkategóriánál nyilván nem a városi furikázáson lesz a lényeg, persze ha egy-egy adott alkalomra számít a megjelenés, kiváló választás, de ezek már inkább hosszabb távokra kellemes utazóautók. Nem élményautónak készültek, de egynémelyikben olyan kraft van, hogy magad is meglepődnél rajta!

Skoda Superb bérlés

A Skoda Superb egy érdekes eleme a mostani cikknek, ugyanis én magam se tudom mindig, hogy hova soroljam. Hivatalosan felső-középkategória, de lényegében ez a Skoda Passatja, amit az előző cikkhez szimplán a középkategóriához soroltam. Úgy vagyok vele, hogy értékelem az igyekezetüket, ha már hivatalosan felső-középkategóriának jelölték meg, én is berakom oda, persze ettől még ez a „legalja”, a belépőszint.

A pit-stop rent a carnál találtam két Superbet, amikről sokat ugyan nem mondtak, de legalább a képeket se sikerült úgy összehozniuk, hogy valóban megkedvelhesd az autóikat. Nagy kár, hiszen az előbb harangoztam be, hogy miért illenek ebbe a cikkbe a Superbek, erre alig kettő olyan közül választhatsz, amik… finoman szólva is messziről látszik rajtuk már a képeken is, hogy kiszolgáltak.

Régi forma, de aggódni nem kell, csak digitálisan biggyesztették oda a logót, nem matricázták fel

 

Évszám nincs megjelölve, de ezek első generációs Superbek, ami azt jelenti, hogy 2001-2008 között gyártották őket, valamint a beltér. Hát istenem, nem találtak egy valamire való épkézláb fotóst, hogy legalább kevésbé látszódjon, hogy el van kopva minden a belsőtérben? Plusz mindkettőben egy 1.9-es PD TDI motor van, ami nyilván megmozdítja az autót, de nem lesz olyan érzésed, mintha puskából lőttek volna ki.

Balra az olcsóbb, jobbra a drágább Elegance, de lehetett volna ezt szebbre is fotózni

 

Skoda Superb

 

10 napos bérlés esetén a költségek az olcsóbb Super esetén 10x7.000x1,27= 88.900 forintra jön ki, míg a drágább, Elegance felszereltségű esetén 10x10.000x1,27= 127.000 forintban állna meg a végösszeg. Olcsó ajánlat az biztos a kategóriában, de azért... lehet inkább tovább nézelődnék.

5-ös BMW bérlés

A BMW nagy kedvenc ebben a kategóriában is és viszonylag széles motorkínálatból is válogathatsz belőlük.

Első körben jöjjön a Holiday Car Rentaltól kettő is, egy 2004-es 198 lovas 530d és ugyancsak tőlük egy 525d, de már jóval fiatalabb, de hiába a kisebb hengerűrtalom, 2012-es 525-ös az 1995 köbcentis motorja így is erősebb a maga 218 LE-jével:

BMW 530d és 525d

Ezek persze nettó árak, úgyhogy rájuk jön még az ÁFA és külön takarítási díjat is felszámolnak 3000 forint értékben, így ha tőlük szeretnél 10 napra 5-ös BMW-t, az idősebb 530-as 10x7.900x1,27+3.000= 103.330 forint, míg a fiatalabb 525-ös már jóval combosabb, 10x38.000*1,27+3.000= 485.600 forint lenne a végösszeg. Hát igen, ennyit jelent a 8 év különbség a felső-középkategóriában, világosan látszik, hogy kevesebb idő alatt szeretnék a befektetésüket megtérülni látni a kölcsönzők, kérdés, hogy neked megfelelne-e? Mindenesetre tény, hogy ha rajtam múlna, inkább választanám ennyiért a "régi" 530-ast, mint a korábbi Superbek közül bármelyiket is, nem is értem, hogy lehetnek egy árszínvonalon.

Van még egy 5-ös BMW műsoron a Yes Autorenttől, méghozzá igazi csemege, 2012-es évjárat, viszont 535d, így a 2993 köbcentis motor 313 LE-t ad le! A mai cikkben ő a legizmosabb résztvevő, jöjjön akkor hogy mennyibe kerülne, ha élvezni is szeretnéd 10 napra:

A BMW mindig kapós, 5-ös BMW-ből még a motorválaszték is kellemes, még ha csak dízelek is vannak

 

BMW 535d

Ráadásul ezek már bruttó árak, tehát nem jön rá még az ÁFA is, vagyis: 354.330 forintba kerülne a bérlés. Érdekes az árazása a cégnek, hogy 5 nap után majdnem harmadannyiba kerül az autó bérlése, mintha csak 1-2 napra bérelnéd! Persze nagyon is számít, milyen állapotban van az autó, de legalább 10 Vágó István kéne a Legyen Ön is Milliomosból, hogy bárkit is elbizonytalanítson, ha a puszta számok alapján kéne választani a két különböző 2012-es 5-ös BMW közül.

Audi A5 S-line bérlés

Végül jöjjön a felső-középkategória utolsó példája, egy 2008-as Audi A5 S-line 3.0 TDI PDF, 239 LE-vel a Holiday Car Rentaltól. Méretben nyilván kisebb, mint az eddig vettek Superbek vagy 5-ös BMW-k, de ha valami szól a kisebb méret mellett, az az, hogy így még jobban áll neki a kupé-forma!

239 LE, S-line, kupé, mi kell még ennél több?

 

Audi A5 S-line

10 napra a kis sportos kupé így, ha a bruttó árat és a takarítást is beleszámolom 10x23.900x1,27+3.000= 306.530 forintba kerül. Hát igen, a felső-középkategória már zsebbe nyúlós, de legalább mutatós és nem semmiképp se gyenge autókat találsz. Kivéve persze a legelső példák Superbjeit.

A felső-középkategóriáról ennyit, bár sajnáltam, hogy a korábban átnézett kölcsönzők kínálatában nem találtam E-Mercedest, az igazán felrakta volna az i-re a pontot.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!