Bemutatkozik a Rácz Autósiskola

Frissítve:
2018-11-02, 16:09

A bő két évtizedes múlttal rendelkező Rácz Autósiskola magániskolaként indult, mely mára már több kerületben folytat oktatást. Az iskola tulajdonosával, Rácz Istvánnal készítettünk interjút.

Mióta foglalkoznak autósoktatással?

Rácz István: Már több mint 20 éve, 1996-ban, magániskolaként indult a vállalkozás.

Milyen helyszíneken folyik az elméleti-gyakorlati oktatás?

Rácz István: Budapesten a II. és a III. kerületben oktatunk főként, de tartunk tanfolyamot a IV. és a IX. kerületben, illetve alkalmanként hívnak más helyszínekre is. Ha ezeken kívül van 4-5 főnek igénye, akkor kihelyezett tanfolyamot indítunk. Vezetés oktatást ezen kívül folytatunk még Budapesten a XIV. és a IX. kerületben is, illetve Pomázon és környékén.

Hány oktatójuk, illetve hány és milyen gyakorló autójuk van?

Rácz István: Oktatóink száma 18-20 között mozog, ennél fogva elég széles az autóválaszték is. Kisebb-nagyobb, benzines-dízel...

Rácz Autósiskola

Milyen az autósoktatás jelenlegi helyzete Magyarországon?

Rácz István: Munkaerőhiány van oktatókból, ahogy ezt most több szakmában is tapasztaljuk. Igyekszem ezért több oktatót foglalkoztatni, hogy ne kelljen a tanulóknak hónapokig várni a vezetésre. Vannak iskolák, ahol a tanulók fél évet is várnak a vezetés megkezdésére.

Mennyi idő alatt juthat hozzá valaki a jogosítványához?

Rácz István: Leggyorsabban másfél-két hónap alatt lehet jogsit szerezni, de ehhez a tanuló részéről sok szabadidő szükségeltetik.

Mi volt a legviccesebb történet, ami megtörtént az iskola eddigi életében?

Rácz István: Egy tanulómmal onnan kezdtük a tanulást, hogy ő mindig ellentétes irányba akart kormányozni, ez volt a meggyőződése. Látszott, hogy nem engem akar szívatni, neki ez így jön. Ő is megtanult vezetni! Bátorításul szoktam ezt elmondani, ritka, akinek nem lehet jogsija.

Milyen jó tanáccsal szolgálna azoknak, akik most kezdik a jogosítvány megszerzését?

Rácz István: A figyelem, és annak folyamatos fenntartása a legfontosabb, illetve a legnagyobb újdonság a vezetésben más tanulással szemben. Itt nem szabad tévedni, mert nem olyan, mint a matek vizsga, hogy áthúzom amit elrontottam, aztán kijavítom... Itt sokkal költségesebb a javítás, sőt, sokszor lehetetlen, például balesetnél. Javaslom a figyelem fejlesztő játékokat, tevékenységeket.

A Rácz Autósiskola weboldala:

http://raczautosiskola.hu/

Jelentkezés:

http://raczautosiskola.hu/autosiskola-kapcsolat-jelentkezem/

[USM_plus_form]

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Címkék: