Ezekkel díszitik a magyarok autóikat

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Egy 15 000 autótulajdonos által kitöltött felmérésből kiderül, a magyarok 16%-a dísziti gépjárművét. Néhányan egészen extrém módon...

Év elején beszámoltunk róla, milyen gépjármű-becenevek a legnépszerűbbek a magyar autósok körében. A Használtautó.hu újabb kutatást végzett, mely azt hivatott eldönteni, mennyire kifejezőek ezek a bizonyos becenevek, és milyen díszekkel szerelik fel az autókat a magyarok.

Népszerűek a bólogatós állatfigurák - főként kutyák - a műszerfalon, de sokan esküsznek a visszapillantóra aggatott dobókockára, mint szerencsehozó tárgyra. Jóval racionálisabb dísznek tűnik az egyedi mintás üléshuzat és kormányvédő. Töretlen a népszerűsége a vicces egyedi rendszámtábláknak, a különféle dísztárcsáknak és alufelniknek. A bevállalósabbak króm díszcsíkokkal, szélterelőkkel, spoilerekkel, hátsószárnnyal is felszerelik gépkocsijukat, de nagy divatja van a különféle megvilágításoknak, mint a lábtérvilágítás és a LED fények, utóbbiakat kívül-belül alkalmazzák a jármű-tulajdonosok. Az orrdíszek, a lámpákhoz tartozó szempillák és a zászlók sem ritkák.

autós dísz

A beltéri díszek között toronymagasan az egyedi kormányhuzat lett a nyertes, a válaszadók 34%-a alkalmazza, már persze azok között, aki dísziti valamivel kocsiját belül. Az egyedi üléshuzat 20%-ot kapott, a visszapillantóra aggatott dísz pedig 19-os népszerűségnek örvend. A bólogatós plüssállatok 13%-osan teljesítettek. Az egyéb beltéri díszek között felbukkantak olyan válaszok is, mint a beltéri műfű, a tetőre rögzített mini diszkógömb és a különféle felfújható, műszerfalra rögzíthető állatok.

A kültéri autós díszek között nem meglepő módon 30%-kal a dísztárcsa lett a befutó, de a matricázás a maga 26%-ával nem sokkal maradt el. Az egyre divatosabb külső ledfények e pillanatban 14%-on állnak, míg a tréfás rendszámtáblák az autóikat díszítők 4%-ánál számítanak kihagyhatatlan elemnek. Vannak egyedibb kivitelezések is, mint például cápauszonyos vagy világító bohócfejes négykerekű járművek.

egyedi dísztárcsa

Sokan fejezik ki nemzeti identitásukat magyar zászlókkal és különféle matricákkal. Nagy számban találhatók meg Nagy-Magyarország térképes matricák Trianonos idézetekkel, vannak, akik visszapillantójukat is nemzeti színűvé matricázzák. Mások inkább kedvenc sportcsapatuk zászlajával vagy címerének matricájával tetoválják autójukat, de a visszapillantóra aggatható mini mezek is kelendőek.

A vallásosak között a különféle szimbólumok matrica formában való megjelenése mellett van, aki rózsafüzért vagy keresztet is tart gépjárművében, míg egy kérdőívet kitöltő hölgy mini Jézus-figurát állított Volkswagenje műszerfalára.

A Matricák között sokan hirdetik egy közösségbe való tartozásukat például Smoke & Charm felirattal, a mókásabb kedvűek Faketaxi felirattal látták el járgányukat. Egy BMW-n a "Lóerőhiányt bátorsággal pótolni balgaság" felirat díszeleg, míg egy Mercedes-Benz tulaj azt tette közzé matrica formájában, hogy "A másik autóm turbós". Egy Opel tulajdonosa a "Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt" felirattal kívánja felhívni a figyelmet a biztonságos követési távolság betartására a mögötte érkezőket.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

BME önvezető Smartja hátulról
2019. március 13.
A tököli reptéren vettünk részt egy kutatási projekt sajtónapján
Ezek a legmegbízhatóbb, használt városi kisautók!
2018. szeptember 13.
Készítettek egy felmérést, melynek függvényében több mint 18 000 embert kértek meg, hogy számoljanak be használt kisautójuk megbízhatóságáról!

További hírek