Ha a kormánymű meghibásodásáról beszélünk, akkor a gyakori hibaesetek között szerepel, ha folyik, lóg, kopog, szorul a kormánymű vagy pedig akad.

A felsorolt hibák kijavítása szakértő kezek számára nem túl bonyolult folyamat, és 24 órán belül általában orvosolhatók ezek a problémák. A pontos árajánlathoz és a legjobb megoldáshoz szükség van egy állapotfelmérésre.

egy szerelő és egy autó tulajdonos egy szervizműhelyben

Hogyan zajlik az állapotfelmérés?

A Szervokormány javítás csapata vállalja, hogy ingyenesen házhoz megy az alkatrészért. Miután beszállítják azt a műhelyükbe, kiderítik, mi okozza a hibát.

Ezt követően felhívják az ügyfelet, és elmondják, mennyibe kerül a felújítás. Annak ellenére, hogy kizárólag gyári alkatrészekkel dolgoznak, a felújítást általában ötszámjegyű összegből meg lehet úszni.

Felújítás vagy új kormánymű szükséges?

Egy gyári kormánymű ára sokszorosa a kormánymű-felújításnak, ezért ha csak lehetséges, érdemes felújításban gondolkodni. Túl azon, hogy olcsóbb ez a megoldás, biztonsági szempontból nincs ok az aggodalomra. A szakszerűen felújított kormánymű pont ugyanazt a funkciót tölti be, mint egy vadonatúj.

A legtöbb fogasléces kormánymű az esetek túlnyomó többségében, 80-90%-ban felújítható. Jellemzően az olajfolyás és a kopogás a leggyakoribb hibaforrás. Olajfolyásos kormányművel lehet közlekedni, ám a szervóhatás egy bizonyos idő elteltével teljesen megszűnik, ahogyan elfolyik az olaj. Az autó szervó nélkül is használható természetesen, csak kevésbé kényelmes vele kanyarodni.

Mennyi ideig tart a javítás?

Ha az ügyfél jóváhagyja a munkát, meg is kezdődhet a munka. Ettől a ponttól számítva 24 órán belül elkészülnek a szakemberek a javítással. Amint a felújítás megtörtént, az elkészült kormányművet futárral küldik vissza az ügyfél számára.

Egészen a megrendelés pillanatától fogva a visszaszállítással bezárólag SMS üzenetben tájékoztatást küld a Szervokormány javítás csapata arról, hol tart aktuálisan a javítás folyamata.

Mi a helyzet a garanciával?

A szervokormány-javítással foglalkozó cégek rend szerint egy év garanciát biztosítanak. Fontos szempont azonban, hogy ezt valamilyen szorítással teszik, például korlátlan kilométer futásra értik egy éven belül.

Rendkívül fontos, hogy bármilyen céget is választasz, mindenképpen kérj a javításról számlát, és őrizd is meg azt! Ezzel tudod biztosítani, hogy bármilyen, garanciaidőn belül esetlegesen fellépő probléma esetén érvényesíteni tudd a garanciát. A számla hiányában csak a cég jóindulatában bízhatsz. Ha a szerelő nem emlékszik rád, akkor könnyen lehet, hogy nem marad más választásod, minthogy újra kifizesd a javítás árát