Fejleszd vezetéstechnikai tudásodat!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vezess biztonságosan! kampányának egyik legfontosabb célja, hogy felhívja mindenki figyelmét a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének és szinten tartásának fontosságára.

2018-ban elsőként a márciusi - nem győzöm hangsúlyozni, teljesen ingyenes - tréningekre adhatók le a jelentkezések online űrlapon, 2018. február 26-ától. Az eseménysorozat a korábbi évek „Jól vezess!” programjához nagyon hasonló felépítésű: a márciustól júniusig összesen több mint ezer fő számára térítésmentesen biztosított képzéseken a vész- és konfliktushelyzetek felismerésére és azok elhárítására készítik fel a járművezetőket.

A szervezők idén is kiemelt figyelmet fordítanak a nemrégiben jogosítványt szerzett autósokra. Az ő esetükben ugyanis a gyakorlat és a tapasztalat hiányát gyakran tetézi túlzott kockázatvállalási hajlandóság, ami sajnos bizonyos esetekben súlyos baleseteket eredményezhet.

Fontos a gyakorlás a tudás megőrzése érdekében

A gyakorlás és a fejlődés fontos, tesztpályán erre van lehetőség

Ebben a kategóriában tavasztól a nyár elejéig 160 jelentkező vehet részt a hungaroringi Groupama Tanpályán tartandó vezetéstechnikai tréningeken. A csoportba életkori megkötés nélkül olyan gépjárművezetők tudnak jelentkezni, akik 12 hónapnál nem régebbi, de legalább 4 hónapos vezetői engedéllyel rendelkeznek. A következő két kategóriában a 60 év alatti személygépkocsi vezetők és a 60 év feletti szenior vezetők regisztrációját várják az összesen nem kevesebb, mint 400 helyre.

Európai Uniós adatok szerint a közlekedés résztvevői közül a motorkerékpárosok baleseti kockázata csökkent leginkább az elmúlt években, így ők a közlekedés egyik kiemelt résztvevői, akik több figyelmet érdemelnek. A programban ezért áprilistól a motorosok is elsajátíthatják a vészhelyzetek elhárítására szolgáló helyes technikákat. A már márciusban induló junior tréningeken 22 fiatal ismerkedhet meg szakemberek felügyelete és koordinációja mellett a biztonságos motorozás alapvető elemeivel.

A szakemberek hasznos tanácsait megfogadva jobb sofőr lehetsz

Szakemberek tanácsai sokat segítenek, nem csak melletted ülnek, hanem kívülről is néznek

A harmadik kiemelt célcsoport a hivatásos sofőröké, négy hónap alatt összesen 100 busz- és teherautósofőr mélyítheti el tudását a vezetéstechnikai képzésen. A Vezess biztonságosan! program szakmai koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.  A jelentkezés részletes feltételei és az online regisztrációs űrlapok 2018. február 26-tól találhatóak meg a Hungaroring hivatalos oldalán.

Az elsőként elérhető márciusi időpontokat a regisztrációk beérkezésének sorrendjében töltik fel. A kimaradók sem esnek el végleg a lehetőségtől, hiszen a későbbiekben havonta új helyek nyílnak majd meg az érdeklődők előtt.

Forrás: 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

drivingcamp Zsámbék
2018. október 08.
Segíts te is az Álomszállító Alapítványnak, hogy valóra válthassák 150 ember álmát! Vagy, csak váltsd valóra munkatársaid vágyait és rendezz céges bulit a drivingcampen!
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.

További hírek