A Magyar Közlönyben megjelent írás szerint a figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és azok használatának szabályozását meghatározó rendeletet a belügyminiszter módosította. A 2007-es jogszabály több ponton módosult, újdonság benne az is, hogy nem kell hatósági engedély a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknak ahhoz, hogy a távfelügyeleti tevékenységet végző járműveikre figyelmeztető jelzést adó készüléket szereljenek fel.

Sárga villogó

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság kormányzati logisztikai feladatokat ellátó járműveire is engedély nélkül fel lehet rakni immár a fényjelzéseket, ennek azonban van egy feltétele: csak mozgatható üzemmódú, úgynevezett mobil figyelmeztető jelzést adó készüléket használhatnak, melyeket csak arra az időre lehet feltenni, amíg az adott feladatot végrehajtják.

Ez a döntés nagyban segíti a vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozások munkáját, az autósoknak viszont így újabb dologra kell majd odafigyelni az utakon. Érdemes fokozott figyelemmel közlekedni, főleg a belvárosban elhelyezkedő, szűkebb utcákban.