A budapesti városvezetés kínosan ügyel arra, hogy a lehető legjobban összehangolva keserítse meg lakosainak mindennapjait az év legmelegebb szakaszában. Az amúgy is túlterhelt utakon ezért felborul a rend, az eddig valamennyire kiszámítható forgalom teljesen megváltozik. Az újabb és újabb lezárások olyan komplex problémákat eredményeznek, melyekkel nehéz fejben számolni. Ember legyen a talpán, aki pontosan meg tudja mondani, hogy hánykor ér be a munkahelyére manapság.

Egyes projektek annyira „jól” sikerülnek, hogy évente megismétlik őket (lást 4-es 6-os vonal), máshol pedig a Hold felszínére hasonlító állapotok miatt kénytelenek beavatkozni. Ezekre a területekre kell nagyon figyelned, ha idegösszeomlás nélkül szeretnél közlekedni.

4-es 6-os felújítás:

Továbbra is tartanak a munkálatok a Nagykörúton. A Rákóczin a Blaha Lujza térnél visszaállt az eredeti forgalmi rend, a Ferenc körúton le van zárva a belső sáv a Tompa utcától a Tűzoltó utcáig. A munkálatok hamarosan véget érnek az előzetes ütemezések szerint. Továbbá az Irinyi József utcában és a Ferenc körúton is buszsáv van kijelölve, így ott is sűrűbb a forgalom. Szeptember 3-tól elvileg újra teljes vonalon közlekednek a villamosok.

Budapest, 4-es villamos.

Erzsébet híd pesti hídfő:

A Kossuth Lajos utcában a Szép utca és a Városház utca között mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalmat az Astoriához vezető sávba és a buszsávba terelik. A Szabad sajtó úton továbbra is le van zárva a buszsáv az Erzsébet híd előtt. A tervek szerint december végéig marad ez így.

1-es villamos vonala:

A pesti oldal egyik szívcsakrája az 1-es vonala, melyet most is felújítanak. Két sáv járható mindkét irányban a Könyves Kálmán körúton az Elnök utca és a Mester utca közt. A jó hír viszont, hogy az 1-es villamos szeptember 1-jétől újra a teljes szakaszon közlekedik. Kelenföldön még mindig komoly bénulást okoz a vonal meghosszabbítása. Az Etele úton a Hadak útja és a Somogyi út közt ideiglenesen kétirányú a forgalom, a Gyergyótölgyes utca pedig zsákutca lett. A Fehérvári úton irányonként egy sáv használható, a Hengermalom úton viszont megszűnt a korlátozás.

Sportesemények miatti lezárások:

A Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca közt sávlezárás lesz augusztus 31-én, pénteken. Szombaton pedig az egész szakaszt lezárják egy sportesemény okán. A Budapest Urban Games miatt szintén lezárás lesz péntek estétől szombat éjfélig a VII. kerületi Klauzál téren.

Felvonulások miatti lezárások:

Szemptember 1-jén, szombaton motoros felvonulás miatt lezárások lesznek a Sánc utca–Hegyalja út–Erzsébet híd–Belgrád rakpart–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Apród utca–Clark Ádám tér–Alagút–Attila út–Szilágyi Erzsébet fasor–Budakeszi út útvonalon. Szintén felvonulás miatt szombaton szakaszos lezárások lesznek a Széll Kálmán tértől a Csalogány utca–Bem rakpart–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Apáczai Csere János utca–Március 15. tér útvonalon.

BAH-csomópont:

Tovább folynak a munkálatok, a Csörsz utcát egyirányúsították az Alkotás utcáról. A felüljáró még mindig kifele egyirányú, ez a korlátozás a tervek szerint péntek éjjel ér véget. Befele a belső sáv egy szakaszon a villamospályán halad, a külső sávból pedig csak jobbra lehet kanyarodni.

Budapest, BAH-csomópont.

Csömöri úti munkálatok:

A XVI. kerületben továbbra is tart a felújítás. A Pálya utcában félpályás lezárás van a Csömöri útnál, onnantól pedig a Thököly utcáig egyirányúsították a Pálya utcát. Szintén egyirányú az Eperjesi utca egy része a Csömöri út felé, amelyen egyébként szintén útszűkület van.

Városligeti helyzet:

A Felvonulási tér még mindig le van zárva, a Műcsarnok mögötti útra sem lehet behajtani. A Kós Károly sétányon a Hermina út és a Városligeti út közt sávelhúzás miatt lassul a forgalom. A Hermina úton pedig le van zárva a külső sáv az Erzsébet királyné útjánál és a Kós Károly sétánynál az Állatkerti körút felé. A Kós Károly sétány és a Hermina út várhatóan szeptember 4-én szabadul fel.

Dózsa György úti korlátozások:

Sávlezárások vannak a Benczúr utcától a Hősök teréig. A Podmaniczky és a Kassák Lajos utca közt mindkét oldalon egy sávon lehet haladni, a Váci út felől pedig nem lehet behajtani sem a Kassák Lajos, sem pedig a Szabolcs utcába. A Kassák Lajos utca is egyirányú a Dózsa Györgytől a Botond utcáig.

Ideges sofőr a dugóban.

Budafokon a Pezsgő- és Borfesztivál miatt augusztus 31-től szeptember 3-ig több helyen korlátozások lesznek. A Savoyai Jenő teret teljesen lezárják, a Magdolna-, a Leányka-, a Kossuth Lajos-, a Pannónia- és a Mihalik Sándor utcában pedig részleges korlátozások várhatók.

Lipótvárosban vasárnap reggelig lezárják a Katona József és a Radnóti Miklós utcát. A Szent István park az Újpesti rakpart és a Pozsonyi út közt, az Újpesti rakpart pedig a Jászai Mari tér és a Szent István park közt lesz lezárva. A Balzac utca is hasonló sorsra jut a park és a Pozsonyi út közt, itt érdemes a Pesti alsó rakpart felé kerülni.

Forrás: