Idén már nem árusíthatók a megyei autópálya-matricák

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-12-04, 11:31

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. már nem engedélyezi ezen matricatípus értékesítését a viszonteladói hálózatán keresztül.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, a 2020-as esztendőre sem lehet már december elseje óta érvényes megyei úthasználati jogosultságot vásárolni a megszokott módokon – áll a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közleményében. Ennek oka, hogy az ország teljes területén használható havi pályamatricák szinte valamennyi járműkategóriában olcsóbbak, mint a megyei matricák, így utóbbiak megvásárlása nem lenne gazdaságos.

autópálya

A személyautókra vonatkozó D1-es megyei matrica például 5000 forintba kerül, míg a havi ára csupán 4780 forint. Azon ügyfelek, akik ennek ellenére ragaszkodnak a 2020-as megyei úthasználati jogosultságokhoz, kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain vagy a szolgáltató honlapján keresztül vásárolhatnak, a megszokott viszonteladói hálózaton keresztül (töltőállomások, Simple Pay, stb.) már nem.

Felhívják továbbá az utazók figyelmét arra is, hogy idei évre korábban megváltott megyei autópálya-matricák érvényességi ideje 2021. január 31-én éjfélkor lejár, így a 2021-es évre érvényes, egyébként dráguló úthasználati jogosultságokról mindenkinek időben gondoskodnia kell. A jövő évi megyei matricák megvásárlására legkorábban 2020. december 7-én 0 órától lesz lehetőségük az ügyfeleknek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

autópálya
2020. december 04.
Ugyanakkor a 2020-as évre megváltott éves úthasználati jogosultságok még 2021. január 31-ig érvényesek maradnak.
Autók hátulról magyar autópályán
2019. május 03.
Egész hétvégén szünetel az autópálya matrica értékesítése, de büntetni azért fognak, ha nem rendelkezel vele

További hírek