2018. március 26. | 18:04

A Pappas Auto a magyarországi gépjármű kereskedelem egyik meghatározóbb alakja. 2017-ben sok fronton megújultak: strukturális változások mentek végbe, új márkákkal bővült a paletta és számos beruházást hajtottak végre.

Az elmúlt héten tartott évértékelő sajtótájékoztatóját a Pappas Auto Magyarország, melyre mi is meghívást kaptunk Póczak Tamás ügyfélkapcsolati menedzser és Németh Kornél fotós/videós kollégámmal. Érdemes tudni, hogy a cégcsoport már 28 éve van jelen Magyarországon, nyolc telephellyel rendelkezik, melyből három Budapesten, a többi Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben és Szigetszentmiklóson található, Zalaegerszegen pedig értékesítési partnerén keresztül van jelen. Számítani lehetett rá, hogy az előadás az önfényezésről fog szólni, bár az elmondottak alapján és a számokat tekintve jogos volt az öröm a vállalat vezetői részéről! Hogyan is nézett ki a 2017-es év számokban: a Pappas Auto 38,55 százalékos árbevétel növekedéssel eredményes gazdasági évet zárt, ugyanis bevétele elérte a 99,5 milliárd forintot. Az értékesített járművek száma 7747, mely 26,5 százalékkal magasabb az előző év forgalmánál. Érdekes módon a cég portfóliójába tartozó haszongépjármű-üzletág is nagy mértékben hozzájárult a növekedéshez: 47,7 százalékos forgalmi növekedést könyvelhettek el, mely 2932 értékesített járművel zárta az elmúlt esztendőt. A személygépjármű ágazatban 16,3 százalékkal növelte forgalmát és a 2017-es évben 4815 gépjárművet értékesített.
A Pappas Auto márkaportfóliója

A szervizelt gépkocsik száma 9,9 százalékkal nőtt, összesen 67350 jármű kereste fel a vállalat márkaszervizeit. A szervizszolgáltatás akár magába foglalja az autók háztól-házig szállítását, sőt meghosszabbított nyitvatartással próbálják még hatékonyabbá tenni munkájukat. De ami igazán innovatív, az a neten történő autóvásárlás, hiszen már a Pappas weboldalán is leadhatod rendelésed, legyen szó bármilyen járműről. A Pappas Auto 2017 első hónapjaiban valamennyi autóipari vállalata egy szervezeti struktúra irányítása alá került és holdinggá alakult. A vállalatcsoport osztrák, magyar, német és bolgár képviseleteinek 2017-es árbevétele 1,57 milliárd euró volt, mely 14,4 százalékkal haladja meg az előző év teljesítményét.
Reinhard Leutgeb, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

Reinhard Leutgeb, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, egyúttal a Pappas Holding Fiat Professional, DAF és IVECO márkákért felelős igazgatója elmondta:
“A kimagasló üzleti eredmény egyértelműen igazolja a 2017 év elején a Pappas Holdingban végrehajtott strukturális változások megalapozottságát. Beigazolódott, hogy az egyértelmű, márkánkénti felelősök kinevezése és a világos feladatmeghatározás a legjobb megoldás az ügyfelek és az importőrök számára is.”

A Pappas jármű értékesítési darabszámai évekre lebontva

A kiállított modelleket ezen a Live videón tekintheted meg közelebbről:

Milyen modellújdonságok várhatók 2018-ban a Pappastól?

Fő márkájuk, a Mercedes-Benz számos újdonsággal, köztük az új CLS és A-osztállyal, a faceliftes és AMG-modellekkel készül. Élőben is megcsodálhattuk az új négyajtós kupét, bár számomra majd az AMG GT négyajtós Coupé lesz igazán érdekes. Az Alfától a Stelvió QV-t láthattuk, mely a leggyorsabb SUV címet is kiérdemelte már a Zöld Pokolban, ami nem is csoda, hiszen egy Ferrari-fejlesztésű, 2,9 literes V6-os biturbó motor dolgozik benne 510 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal.
Alfa Romeo Stelvio QV

Érkezik még a 2018-as évben az új Jeep Wrangler és Cherokee, Jeep Grand Cherokee Trackhawk 707 lóerővel és a Jeep Renegade Facelift. Korea nagy üdvöskéje a Kia Stinger és a Kia Optima SW GT Facelift, a Kia Cee’d SW valamint az izmos Kia Rio GT.  Az olaszok részéről pedig jön a Fiat 500 Collezione, 500x Facelift és a csili-vili Mirror 500-as modellcsalád.

Galéria a Pappas Auto sajtótájékoztatójáról