szombat - 2023. február 04.
4 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Itt az Eleglide Coozy, a menő városi roller, ami fillérekből fenntartható

2022. augusztus 23. | 08:49

A szemünk előtt zajlik a mikromobilitás forradalma, amit a magas üzemanyagárak és a közlekedési szempontból élhetetlen nagyvárosok problémáinak megoldása folyamatosan görget előre.

Talán legnagyobb számban elektromos rollereket látni az utakon, ezek jeles képviselője az Eleglide legújabb modellje, a Coozy is. A 10 inch-es kerekekkel szerelt, 350 W-os motorral hajtott modell akár 35 kilométer/órával is képes haladni, a hatótávja pedig tapasztalataink szerint akár 35 kilométer is lehet, a gyár által megadott 25 km/órás tempó mellett. A kétkerekű járművet a Geekbuying európai raktárából lehet megvásárolni 223 000 Ft-ért, az ELECOOZY kód bepötyögésével, ingyenes szállítás mellett.

Eleglide Coozy – Kényelmes útitárs

Az Eleglide Coozy egy igazi városi cirkáló, ahogyan azt a RendeljKínait tesztje is írja. A meghajtásról egy 350 W-os elektromos motor gondoskodik, aminek a csúcsteljesítménye akár 540 watt is lehet, ez már kellő dinamikával mozgatja a kétkerekűt és utasát. Saját tapasztalataink szerint ez a teljesítmény elég arra, hogy Budapesten, a Gellért-hegy mellett futó Hegyalja úton is fel tudjon kapaszkodni a jármű, vagyis tökéletesen alkalmas városi cirkálásra, még dimbes-dombos környezetben is. A menetkomfortért a 10 colos, ballonos kerekek felelnek, de elöl egy lengéscsillapító is segít az úthibák egyenetlenségeinek elnyelésében.

Eleglide Coozy elektromos roller kereke

Bár a gyártó a végsebességet 25 km/órában limitálja, a Coozy-val együttműködő GreenDrive alkalmazás segítségével ez a korlátozás feloldható, és így akár 35 km/óráig is fel tud gyorsulni a roller. Ez persze azt eredményezi, hogy a gyári értékek mellett elérhető 35 km-es hatótáv drasztikusan csökken, de így is egy jó lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy a megszokottnál gyorsabban haladjanak. Az applikációból egyébként sok minden más is beállítható, illetve a menetteljesítmények is leolvashatók innen, pont ugyanúgy, ahogyan a központi, még napsütésben is jól látható kijelzőről. A rollernek van lopásgátló funkciója is, ilyenkor blokkolja a kereket és csipog, illetve aktiválható az appból a tempomat, ennek segítségével 5 másodperc után tartja az aktuális sebességet a jármű.

Eleglide Coozy elektromos roller kijelzője

Ami a hordozhatóságot illeti, a nagyjából 18 kilogrammos tömeg rolleres mércével mérve még a skála könnyebbik végére esik, a kormány ráadásul lehajtható és a sárhányóba akasztható, így azért viszonylag egyszerű vele felszállni a tömegközlekedési járművekre. Ami nekünk kevésbé tetszett, az a kemény lengéscsillapítás, aminek az egyik oka az lehet, hogy a váz akár 120 kilóig is terhelhető, emiatt viszont indokolatlanul keményre kellett állítani a rugóstagot. Az általános anyaghasználat és az összeszerelés minősége viszont példás, még az úthibákon sem zörögnek vagy nyekeregnek rajta az elemek, a váz nagyon masszív, időtálló szerkezetnek néz ki.

A kétkerekű járművet a Geekbuyingtól lehet megvásárolni 220 000 Ft-ért az ELECOOZY kuponkód beírásával – ezt a rendelést összegző oldalon tudjátok beírni a megfelelő mezőbe –, a szállítás pedig ingyenes. Európai raktárból érkezik, a vásárlók jó eséllyel 1 héten belül meg is kapják a csomagot. Az Eleglide Coozy promóciós oldalát az alábbi linken lehet megtekinteni.

Az Eleglide Coozy-t a következő linken keresztül tudjátok megvásárolni: https://bit.ly/3vNki5r

Hibás volt a rendőrségi helyszínelés – kérhetek-e felülvizsgálatot? Ezeket az őrült zseniket nem érdekli, milyen magasak az üzemanyagárak - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!