A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt a magyar kormány újra bevezette a rendkívüli jogrendet, és kijárási korlátozást rendelt el (Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel bejelentette, hogy este 8 és reggel 5 között csak különleges indokkal hagyhatjuk el a lakásunkat). Az első bezárkózáshoz hasonlóan az őszi-téli időszakra is ingyenessé vált a parkolás országszerte, de ahogy arra az egyik olvasónk is felhívta a figyelmet, azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz.

Parkoló autók egymás mellett és mögött

Sokan ágáltak az ingyenes parkolás ellen, mondván, hogy az önkormányzatok rengeteg pénztől esnek így el. Ebben lehet némi igazság, de a tény attól még tény marad, csomó helyen díjmentessé vált a parkolás. Ennek tudatában az ember meglepődhet, amikor olyan parkolóórával találkozik, melyen ott figyel egy kis táblácska, amire az van írva, hogy a parkolás fizetésköteles maradt.

Így járt az egyik olvasónk is, az alábbi fotó a budapesti Aliz utcában készült, sok kommentárt nem is szeretnénk hozzáfűzni a képhez:

Parkolóóra Budapesten

Fontos tudni tehát, hogy a magánutakon és magánterületeken továbbra is fizetős a parkolás, ez nem csak Budapestre, hanem a többi magyar nagyvárosra is ugyanúgy igaz. Szóval indulás előtt mindenképp tájékozódj a helyi viszonyokról, és megállásánál nézz jól körül, ha magánúton/lakópark környékén/irodaházak közelében parkolsz le, mert simán benne van a pakliban, hogy az magánterületnek számít magánszabályokkal, és ott ugyanúgy csengetni kell a parkolásért, mint eddig.