2024. január 29. | 12:33

A színválasztásból akár személyiségjegyekre is lehet következtetni.

Autóvásárlás során a vevők számos különböző szempont alapján döntenek. Vannak olyanok, akiket a műszaki tulajdonságok, a fogyasztás, a megtett kilométerek száma, vagy éppen az extrák érdekelnek. Akadnak azonban olyan vásárlók is, akik a kinézetet, azon belül is az autó színét tartják döntő tényezőnek. De vajon mit árul el a kocsi színe a tulajdonos személyiségéről?

A YouTube-on az Everyman Driver és a TheCarChick csatornákon is találsz a témával foglalkozó videót. A statisztikai adatokból kiderül, hogy az új autóvásárlók körében az ezüst (23%), a fehér (15%) és a fekete (12%) a legnépszerűbb színek.

A fehér autók tulajdonosai kedvelik az egyszerű életvitelt, odafigyelnek a részletekre és gyakran maximalisták. Ha rózsaszín autód van, akkor egy gondoskodó, szeretetteljes embert tisztelhetünk benned. A piros autóval közlekedők energikusak, dinamikusak, amíg a lila kocsival járók kreatív, formabontó és egyedi személyiséggel rendelkeznek. A kék színű járműveket vezetők megértőek, csendesek, a zöld kocsikkal közlekedők megbízhatók, kiegyensúlyozottak, eseténként azonban kifejezetten élénkek, hisztérikusak tudnak lenni.

Ha sárga színű autód van, az vidámságról és intelligenciáról árulkodik, ha barna vagy bézs kocsival jársz, akkor benned egy praktikus, megbízható embert tisztelhetünk. A szürke és az ezüst a nyugalmat, a higgadtságot jelképezik, a fekete szín pedig eleganciát, konzervatívitást és tökéletességre törekvést sugároz – legalábbis az Everyman Driver csatornán látható felvétel szerint.

A TheCarChick oldalt üzemeltető LeeAnn Shattuck is a színek jelentését elemzi. A T-modell megalkotását követően Henry Ford elmondta, bármilyen színben lehet kapni az autót, ha az a szín a fekete. A fekete luxust, dominanciát, irányítási vágyat tükröz, talán ezért is olyan népszerű ügyvédek és politikusok körében. A fehér színt az őszinteséggel és a tisztasággal azonosítják. Ha fehér színű az autód, azzal egy friss és modern képet akarsz festeni magadról, valamint hajlamos vagy a tökéletességre törekedni. Az ezüstszínű autókkal közlekedők innovatív gondolkodásúak, imádják a technológiát, és gyakran elfoglaltak. A szürke szín lazaságról, valamint rosszfiús magatartásról tanúskodik – utóbbit általában maga az autó is alátámasztja. A kék autók tulajdonosai szenvedélyesek, optimisták, bölcsek és stabil személyiségük van.

A kilencvenes években rendkívül népszerűek voltak a zöld színű kocsik, mára a trend egy kicsit megváltozott. Szerencsére az árnyalatok is módosultak, így egyre többen döntenek a zöld szín mellett. Aki így tesz, az türelmes, környezetbarát és egy igazi természetjáró képét festi magáról.

Ha barna vagy pezsgőszínű kocsid van, akkor egy gyakorlatias, takarékos és őszinte ember vagy. Neked az autó csak arra kell, hogy eljuss A-pontból B-pontba. A piros színű kocsik tulajdonosai tele vannak energiával, könnyen ismerkednek és szeretik szexinek mutatni magukat. A sárga az öröm és a boldogság színe, az ilyen színű autóval közlekedőkkel az élet csupa móka és kacagás, ők szívesen vállalnak kockázatot, kreatívan gondolkodnak, és jó a humorérzékük.

A narancssárga autósok szeretik a leárazásokat, és büszkén hirdetik is, milyen jó üzletet kötöttek. Amennyiben lila autód van, szeretsz kitűnni a tömegből, nem igazán érdekel mások véleménye, bízol magadban és imádod a kocsidat.

Írd meg kommentben, milyen színű autód van, és mennyire egyezik az elemzés a személyiségeddel!