Mit tud az új iPhone az autóban?

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Az iOS11 operációs rendszerrel rendelkező új iPhone 8-at 2017 őszén mutatta be az Apple. Körkép arról, milyen áron érhető el, milyen csatlakozási lehetőségeket kínál az autóban és mi a helyzet a csendes móddal.

A mobiltelefon és számítógépóriás Apple 2017 szeptemberében bemutatta az új iPhone 8-at. A szabványos kivitel mellett - akár csak az elődjeinél - van egy nagyobb változat is, az iPhone 8 plus. Az okostelefon 10. évfordulóját ünnepelve az új modell egy luxus változatban is elérhető, mely az iPhone X nevet kapta, és elsőként van OLED kijelzővel felszerelve. A luxuskészülék ára 1.149 euró, akik azonban megelégszenek a hagyományos IPS kijelzővel, 799 euróért vehetik meg a iPhone 8-at, míg 909 euróért iPhone 8 Plus-t. Az új készülék a 4.7 és 5.5 hüvelykes képernyőjével nem nagyobb, mint az iPhone 7; a képernyő felbontása 1334 x 750, illetve 1920 x 1080 pixel. Mind a három iPhone változat rendelkezik a hat magot tartalmazó A11 processzorral.

Az iOS 11 Do Not Disturb While Driving módja

A „Home” gomb nem szűnik meg a korábbi pletykákkal ellentétben: A „TouchID”-hoz - ami az iPhone ujjlenyomatolvasója - társul a „FaceID”, a háromdimenziós arcszkenner infravörös kamerával. Míg az ujjlenyomatos rendszer esetén 1:50.000 eséllyel sikerül egy idegennek illetéktelenül behatolni a védelmi rendszeren az egyező ujjlenyomatával, addig az arcszkenner esetén ez az arány jóval biztonságosabb, 1:1.000.000.

Az okostelefon teljesen vízálló, és a 12 megapixeles kamera 4k videofelvételt tesz lehetővé, a memória pedig 64 és 256 GB-os verzióban is elérhető. Az értékesítés 2017. szeptember 22-én kezdődött meg.

iPhone 8 csendes módban: Ne zavarj vezetés közben!

Az iOS11 második béta verziójában az úgynevezett "csendes mód" tesztjei 2017 nyarán kezdődtek. A funkció, amelyet úgy is neveznek, hogy "Do Not Disturb While Driving", felismeri, hogy a készülék az autóban található jelenleg és annak megfelelően mozog. Ebben az esetben a bejövő hívások és üzenetek nem jelennek meg automatikusan. A másik félinformációt kap arról, hogy a járművezető (és iPhone 8 tulajdonos) jelenleg nem érhető el. Az utasok azonban egy gombnyomással megerősíthetik, hogy az autót nem ők vezetik, ezért a szokásos módon használhatják a mobiltelefont.

Az iPhone 8 csendes módja vezetés közben automatikusan aktiválódik

Az iPhone 8 csendes módja vezetés közben automatikusan aktiválódik

Testreszabható az iPhone 8 csatlakozója az autóban?

A szóbeszédekkel ellentétben az iPhone 8 nem vált át a modern és gyorsabb USB-C portra, továbbra is marad a szabványos Lightning-to-USB Type-A-nál. A hagyományos USB portokkal felszerelt autók is csatlakoztathatók az új iPhone-hoz, az ehhez megfelelő kábelt az okostelefon csomagja tartalmazza.

Az iPhone 8 vezeték nélkül tölthető az autóban?

Igen! Az iPhone 8 vezeték nélkül tölthető a modern Qi technológiával. Mivel egyes autógyártók már induktív töltő tálcákat is kínálnak okostelefonjaikhoz, a vezeték nélküli töltésnek semmi akadálya sincs, csupán a töltőtálca technikájának kompatibilisnek kell lennie az iPhone készülékével.

Forrás:

További autós hírek

Nem hétköznapi módszerrel kerülte ki a délutáni dugót a tahó furgonos a Vörösvári úton. Konkrétan a járdán nyitott magának egy külön sávot, ráadásul...

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

Kapcsolódó írások

Itt az első magyarországi kárbejelentő app!
2017. február 27.
Rugalmasabbá és gyorsabbá válik a kárbejelentés, köszönhetően egy innovatív alkalmazásnak
Vigyázz Tesla, jön az Apple önvezető rendszere!
2018. augusztus 22.
A cég önvezető rendszere képes lesz tájékoztatni a sofőröket, illetve gyalogosokat a megtenni kívánt manőverről, ezzel elkerülve az esetlegesen kialakuló zűrzavart.
A GreenGo a barátod – Interjú Michaletzky Bálint ügyvezetővel
2018. február 01.
Budapest igazán büszke lehet a GreenGo-ra, mely egy trendi és iránymutató vállalkozás a közlekedési szektorban, nem mellesleg Európában is a legelsők között alakultak.
Jöhet a Waze navigáció a CarPlay-re is
2018. június 05.
Jó hírem van a CarPlay-t használóknak, ugyanis hamarosan a Google Maps és a Waze navigációk is elérhetők lesznek a rendszeren.