Pásztor Tamás, a motorblokk asztalok mestere

Közzétéve:
2018-05-23, 09:23

Gondoltál már arra, hogy egy motorblokkot bútorként hasznosíts újra? Pásztor Tamás igen!

Hosszas keresgélést követően sem tudta megrendelni álmai bútorát, egy motorblokk asztalt Pásztor Tamás, aki ezért úgy döntött, hogy maga fogja megalkotni azt. Az interneten található ötletekből inspirálódott, s végül maga "faragott" egyedi bútort motorblokkból.

A motorasztal.hu weboldalt maga készítette el, és annak ellenére, hogy eredetileg csupán szórakoztatásból hívta életre, egyre több a megkeresése. Megrendelésre készít egyedi bútorokat, megrendelésre bármilyen blokkot beszerez, nem riad vissza az extrém kérésektől sem. A szabadalmi hivatalnál is levédette már a "motorasztal" márkát, miután a Magyar Televíziónak adott interjút, de többek között a Blikk is közölt már róla cikket.

A fiatalember jól érzi magát Albertirsán, és esze ágában sincs külföldre mennie, habár vélhetően nemzetközi szinten is lenne sikere. Megkereste már a BPI Group vezérigazgatója is, aki személyesen látogatta meg, hogy rendeljen tőle két motorasztalt.

A legkelendőbb blokkok közé az Audi és a BMW tartozik, de akár Lamborghini blokkból is fabrikál bútort, mely a nappali ékessége lehet. Az asztalokat teljes mértékig személyre szabja, minden példányt névreszólóan gyárt, és sorszámmal látja el őket. A precízen megalkotott darabok sokszor a szívéhez nőnek, így nem ritkán nehéz szívvel adja át őket a megrendelőknek. A gyártási fázis menetéről, valamint a kész motorblokk asztalokról több tucat kép található a motorasztal weboldalán. Ha kedvet kaptál hozzá, hogy rendelj egy teljesen egyedi asztalt, akkor készülj fel arra, hogy alaposan a pénztárcádba kell nyúlnod. Az árak 150 ezer forintnál kezdődnek, ami elsőre kissé borsosnak hangozhat, de ez még mindig jóval kedvezőbb árfolyam, mint amit az eBayen találhatsz, ahol akár 6-700 ezer forintot is elkérnek egy-egy darabért.

Tamás a megkeresett pénzt nem herdálja el, hanem eszközei fejlesztésére költi, és további blokkokat vásárol belőle. Ez jelenleg "csak" hobbi számára, így munka mellett szabadideje nagyrészét felemészti a bútorok gyártása, de nagy örömét leli benne. Maga végez mindent a tervezéstől a szerelésen át a szállításig, sőt, még a márka promótálását is ő maga végzi.

Kétség kívül jövedelmező hobbiról van szó, ám Pásztor Tamást nem a zöldhasúak motiválják, rajong ezért a tevékenységért. Szívét-lelkét beleadja egy-egy motorasztalba, nem időre dolgozik, így minden megrendelő minőségi árut kap tőle a pénzéért cserébe.

Bízik benne, hogy hamarosan nagyobb cégek is felfigyelnek munkásságára, amire minden esélye meg is van. Az Alapjárat csapatának nevében további sikereket kívánunk Tamásnak!