Téli felkészítő tréningek a drivingcampen

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Mikor leesik az első nagyobb mennyiségű hó, számos rémült arcot láthatsz az utakon, na meg persze a gumis műhelyek előtt is. Ők azok, akik az utolsó pillanatra hagyják a cserét, ahelyett, hogy autóikat és magukat is elkezdték volna felkészíteni a téli időszakra

Sok aranyszabály létezik a téli közlekedéssel kapcsolatban, ám az egyik legfontosabb, hogy nyári gumival, ill. négy milliméter alatti profilmélységű téli gumival nem ajánlatos elindulni. Ezt illik komolyan venni, hiszen ilyen időben ezen a négy tenyérnyi felületen múlhat az életünk. Fontos, hogy megfelelően kiláss az autóból, a motor járatása közben szakíts időt az autó letakarítására, figyelj oda a páramentesítésre, ilyenkor érdemes a klímát használni, hiszen az szárazabb levegőt juttat be az utastérbe, gyorsabban tünteti el a párát. Tisztítsuk meg a lámpákat, motorháztetőt és a tetőt is egyaránt. Fontos ilyenkor, hogy megfelelően állítsuk be az ülést, mert a kormányfogás és a pedálmunka együttesen hozhatja meg sikert. Olyan ruhát ölts magadra, amely semmilyen formában nem akadályoz a mozgásban.

Téli tréning a drivingcampen

A hóban, latyakban közlekedést nem lehet elméletben elsajátítani, a gyakorlásra a legmegfelelőbb helyszín egy vezetéstechnikai pálya lehet, ahol szakértők segítségével, biztosított pályán készülhetsz fel, gyakorolhatsz a veszélyes helyzetekre. A drivingcamp kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik téli útviszonyok között szeretnék tréningezni magukat, tudni szeretnék, hogy mire számítsanak, ha hirtelen ellepi őket a hó.

A 2 és az újdonsült 4 órás tréningek által megismerheted a saját autódban rejlő lehetőségeket, fejlesztheted vezetési tudásod csúszós felületeken, hiszen a tapasztalat bármikor jól jöhet, főleg a megváltozott időjárási körülmények, látási- és útviszonyok mellett.

Gondolj másokra is, ajándékozz még intenzívebb 4 órás tréninget!

Ha van olyan ismerősöd, akinek önbizalmat adna egy téli felkészítő tréning elvégzése, akkor ajándékozd meg egy utalvánnyal! A személyautó tréningek mellett off-road és motoros tréningek közül is választhatsz! Foglalj a drivingcamp oldalán!

A téli tréning során csúszós felületen gyakorolhatsz:

  • a fékezés és a gépjármű irányítás helyes technikáját
  • a hegyvidéki vezetést: hegymenet, lejtmenet helyes technikáját
  • a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését
  • az alul-, illetve túlkormányzottság kezelését
  • a kanyarodás fortélyait
  • az autó feletti uralom megőrzését

Amennyiben további információra van szükséged, vedd fel kapcsolatot a drivingcamppel az alábbi elérhetőségeken:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

drivingcamp Zsámbék
2018. október 08.
Segíts te is az Álomszállító Alapítványnak, hogy valóra válthassák 150 ember álmát! Vagy, csak váltsd valóra munkatársaid vágyait és rendezz céges bulit a drivingcampen!
After Work Tréning a drivingcampen!
2018. január 19.
Bővítette személyautós tréningjeit a drivingcamp, ahol most szuper intenzív képzést kaphatnak a vezetés megszállottjai!

További hírek