csütörtök - 2023. szeptember 28.
24.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Téli felkészítő tréningek a drivingcampen

2017. november 07. | 11:32

Mikor leesik az első nagyobb mennyiségű hó, számos rémült arcot láthatsz az utakon, na meg persze a gumis műhelyek előtt is. Ők azok, akik az utolsó pillanatra hagyják a cserét, ahelyett, hogy autóikat és magukat is elkezdték volna felkészíteni a téli időszakra

Sok aranyszabály létezik a téli közlekedéssel kapcsolatban, ám az egyik legfontosabb, hogy nyári gumival, ill. négy milliméter alatti profilmélységű téli gumival nem ajánlatos elindulni. Ezt illik komolyan venni, hiszen ilyen időben ezen a négy tenyérnyi felületen múlhat az életünk. Fontos, hogy megfelelően kiláss az autóból, a motor járatása közben szakíts időt az autó letakarítására, figyelj oda a páramentesítésre, ilyenkor érdemes a klímát használni, hiszen az szárazabb levegőt juttat be az utastérbe, gyorsabban tünteti el a párát. Tisztítsuk meg a lámpákat, motorháztetőt és a tetőt is egyaránt. Fontos ilyenkor, hogy megfelelően állítsuk be az ülést, mert a kormányfogás és a pedálmunka együttesen hozhatja meg sikert. Olyan ruhát ölts magadra, amely semmilyen formában nem akadályoz a mozgásban. A hóban, latyakban közlekedést nem lehet elméletben elsajátítani, a gyakorlásra a legmegfelelőbb helyszín egy vezetéstechnikai pálya lehet, ahol szakértők segítségével, biztosított pályán készülhetsz fel, gyakorolhatsz a veszélyes helyzetekre. A drivingcamp kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik téli útviszonyok között szeretnék tréningezni magukat, tudni szeretnék, hogy mire számítsanak, ha hirtelen ellepi őket a hó. A 2 és az újdonsült 4 órás tréningek által megismerheted a saját autódban rejlő lehetőségeket, fejlesztheted vezetési tudásod csúszós felületeken, hiszen a tapasztalat bármikor jól jöhet, főleg a megváltozott időjárási körülmények, látási- és útviszonyok mellett.

Gondolj másokra is, ajándékozz még intenzívebb 4 órás tréninget!

Ha van olyan ismerősöd, akinek önbizalmat adna egy téli felkészítő tréning elvégzése, akkor ajándékozd meg egy utalvánnyal! A személyautó tréningek mellett off-road és motoros tréningek közül is választhatsz! Foglalj a drivingcamp oldalán!

A téli tréning során csúszós felületen gyakorolhatsz:

  • a fékezés és a gépjármű irányítás helyes technikáját
  • a hegyvidéki vezetést: hegymenet, lejtmenet helyes technikáját
  • a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését
  • az alul-, illetve túlkormányzottság kezelését
  • a kanyarodás fortélyait
  • az autó feletti uralom megőrzését
Amennyiben további információra van szükséged, vedd fel kapcsolatot a drivingcamppel az alábbi elérhetőségeken:
Egy bordó Cooper, fehér felniken – Mike Boyd 2004-es Mini Cooper S-e Új autót épít az Opel Dakar Team!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!