Nyakunkon a karácsony, már a csapból is a Wham! Last Christmas című száma folyik és az üzletek zsúfolásig megteltek az ajándékokra vadászó vásárlókkal. De mégis mivel lepje meg az ember azt a családtagját/barátját/kedves ismerősét, aki minden ébren töltött pillanatában az autókkal foglalkozik, szabadidejében a kocsiját bütykölgeti és már oviban is sebváltó volt a jele? Most megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani a dilemma megoldásához 10 tuti tippel.

1. Lóerőmámor a karácsonyfa alatt

Ajándékozz élményvezetést egy klasszikus, 1968-as Ford Mustang GT 500-as volánja mögött! A 300 lóerős Mustang kétségtelenül a Tolvajtempó című filmmel vált igazi filmes ikonná, és azóta mindenki csak Elenorként emlegeti. Igazi libabőrös élmény lesz beleülni, beindítani az 5 literes motort, és érezni a V8 dübörgését, majd Nicolas Cage-hez hasonlóan padlóig taposni a gázpedált.

1968-as Ford Mustang GT 500-as
Akár 1968-as Ford Mustang GT 500-as élményvezetést is ajándékozhatsz karácsonyra

Az amerikai vasak helyett inkább a tüzes, olasz sportkocsik hozzák lázba a megajándékozni kívánt személyt? Akkor itt van egy Lamborghini Huracan LP 610-4, amiben egy 610 lóerő és 540 newtonméter leadására képes V10-es motor szolgáltatja az izgalmakat, és a 2,9 másodperces 0-100-as sprintidőt. A 328 kilométer/órás végsebesség pedig már csak hab a tortán. Esetleg megkergethet a versenypályán egy 670 lóerős Ferrari 488 GTB-t, és kipróbálhatja, milyen élmény, amikor az ikerturbós V8-as 2,7 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométer/órára a tűzpiros maranellói fenevadat. Számtalan DRX élményvezetés közül válogathatsz a Meglepkék oldalán.

2. Csináld magad!

Azok számára, akik szeretik a kihívásokat és nem riadnak vissza egy kis kétkezi munkától, az internet rengeteg olyan ötletet tartogat, amelyek alapján roppant kreatív ajándékokat lehet készíteni az autók alkatrészeinek felhasználásával. Ahhoz, hogy igazán üssön a végeredmény, nem árt, ha kifejezetten a megajándékozandó kedvenc autójának valamelyik alkatrészével dolgozol. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, és bár egy ilyen ajándék elkészítése nem kevés fáradtsággal jár, de a hatás garantált.

motorblokkból készült asztal

3. A ruha teszi az autóst?

Egyetlen karácsonyi ajándékozás során sem hiányozhat a kötelező zokni, alsógatya, pulóver vagy bármilyen ruhanemű. Ezúttal lepd meg autórajongó szerettedet egy olyan szettel, amit minden alkalommal garantáltan boldogan fog viselni. A különféle webshopokból tonnaszámra beszerezhetőek az egyes versenycsapatok aktuális utcai viseletei. A kérdés már csak az, hogy vajon a Ferrarinak, a Mercedesnek vagy a Red Bullnak drukkol?

Alpine F1 ruházat

4. Járműelemzés a következő autó vásárlásához

Van olyan rokonod, ismerősöd vagy barátod, aki éppen autó vásárlásán gondolkodik?

Számára kiváló ajándék lehet egy ilyen szolgáltatás, hiszen rengeteg plusz információhoz juthat a kiválasztott gépjárművel kapcsolatban. Maximum két nap átfutási idővel készül el egy ilyen elemzés, amiből kiderül az autó előélete, szerviztörténete, gyári felszereltsége vagy éppen az, hogy lopott volt-e.

A másik nagy előnye az online ügyintézés, hiszen az elkészült dokumentációt e-mailben kapod meg, benne az összes fontos adattal.

Segíts barátodnak, ismerősödnek, hogy jó döntést hozzanak, lepd meg őket egy online járműelemzéssel!

Ford Mondeo ikonokkal

5. Hogy minél magabiztosabb vezető lehessen

Mindig van hova fejlődni – tartja a mondás, és különösen igaz ez az autóvezetés esetében. Itt a kiváló alkalom, hogy meglepd autómániás szerettedet, hogy elméleti és gyakorlati szinten is elmélyíthesse vezetési tudását. A drivingcamp vezetéstechnikai tréningjei segítenek abban, hogy magabiztosabban vezessen, ha szeretné megtapasztalni, hogyan lehet elkerülni egy balesetet, ha vészhelyzetben is szeretné tudatosabban iránytani autóját.

A drivingcamp Hungary és az Abacus Hotel különleges csomagjának keretében a 4 órás vezetéstechnikai tréning után egy kellemes ebéd, majd egy kényeztető wellnesszezés vár mindkettőtökre, hogy kettesben lazítsatok és kipihenhessétek az egész év fáradalmait.

vezetéstechnikai tréning

6. Ha nyugodt álmokat ajándékoznál az autófanatikusodnak

Egy átlagos halandónak is hajmeresztő élmény, amikor felöltözik, becsomagol, elindul otthonról, és a parkolóhelyen éri a sokk, hogy az autónak hűlt helye – ugyanez a pokol legmélyebb bugyra egy vérbeli autománnak. Adott viszont a lehetőség, hogy megkíméld őt az autólopással kapcsolatos szorongásaitól. A Teltonika FMT100 GPS autó nyomkövető esélyt sem ad a tolvajoknak. A beüzemelve beszerezhető készüléket a megajándékozott is azonnal, könnyedén telepítheti magának, és ezután bármikor 3 méter alatti mérési pontossággal tudni fogja, hol van a gépjárműve – nem rossz, ugye?

Még atombiztosabbá teszi az eszközt, hogy riasztás is kérhető vele például vontatás, mozgatás, gyújtás ráadás, gyújtás levétel és a nyomkövető eltávolítása esetére is. A lopás elleni védelem mellett a gps nyomkövető készülék másik extra funkciója, hogy a hozzá kapcsolódó igényes, magyar nyelvű térképen az autófanatikus szeretted hónapokra visszamenőleg böngészgetheti a bejárt útvonalait.

Teltonika FMT100 GPS autó nyomkövető

7. Álomautó lekicsinyítve

Egy biztos, a modellek és makettek sosem mennek ki a divatból. A repertoár szinte végtelen kezdve a különféle méretarányoktól, a felhasznált anyagokon át, vagy az összeszerelés módjáig. Nagyon nehéz mellélőni, ha megszerzed neki a kedvenc autója kicsinyített mását, aminek nemcsak az ajtajai, de a motortere és csomagtartója is nyitható, sőt még a kormánya is forgatható. Ha szereti a kihívásokat mindenképpen érdemes olyat választani, amit ő maga építhet meg. Ebben a kategóriában például kiváló alternatívát kínálnak a LEGO modellautói, melyek közül egy gyönyörű Porsche 911-est már Marci kollégánknak is volt szerencséje megépíteni.

8. Legyél te is autóversenyző!

Mivel mostanában a benzin ára amúgy is az egekben van, talán célravezetőbb az autózás iránti olthatatlan vágyunkat a képernyő előtt kiélni. Ugyanis elképesztő mennyiségben elérhetőek PC-re, Xbox-ra vagy PlayStationre a különféle autós játékok, amelyek hosszútávú szórakozást jelenthetnek minden autórajongó számára. Ilyen a Forza Horizon, vagy a Gran Turismo is. Ám, ha szeretnénk még egy lapáttal rátenni az élményre, akkor jöhet egy igazán komoly szimulátor, amivel bármikor Kimi Räikkönenné változhat az ember.

autóversenyzős játékok

9. Fő a biztonság

Sajnos közlekedési kultúránk bőven hagy kívánnivalót maga után, és mivel egyre több az őrült módjára közlekedő sofőr az utakon, jobb az elővigyázatosság. Bár olykor a balesetek még a legnagyobb körültekintés ellenére is elkerülhetetlenek, a fedélzeti kamera által rögzített felvételek segítségével sokkal egyszerűbbé válik a vitás esetek tisztázása. Vagy egy videószerkesztő program használatával ütős kis egyveleget vághatunk az útjaink során rögzített ámokfutásokból és feltolhatjuk a YouTube-ra.

fedélzeti kamera

10. Izgalmas könyv az utcára nevelt versenygépekről

Egy benzinvérű rokonodnál vagy ismerősödnél nem nagyon tudsz hibázni egy autós könyvvel, főleg, ha az lebilincselő történetekkel és legendás modellek képeivel van tarkítva. A “Sportautók forradalma” című könyv 2021-ben jelent meg, ami a híres márkák elképesztő történéseit és a megszállott tervezők forradalmi innovációt hivatott bemutatni.

2021. december 16-ig ráadásul kedvezménnyel, ingyenes házhoz szállítással, sőt, egy ajándékkiadvánnyal (Több mint autó) rendelhető meg.

Sportautók forradalma könyv