Városnézés haladóknak - Budapest Travel Guide App

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Szeretsz utazni? Új helyeket felfedezni? Nem akarsz lemaradni semmi olyanról, amit később megbánnál? A Travel Guide-dal tartalmasan töltheted az idődet Európa nagyvárosaiban.

Ha iOS rendszerű okostelefonod vagy tableted van, akkor alternatívaként a Triposo alkalmazást ajánlom, amely funkcionalitását tekintve hasonló a Budapest Travel Guide apphoz. A Triposo ingyenesen letölthető az App Store felületén.

Mire jó a Budapest Travel Guide alkalmazás?

A Travel Guide, egy világjáróknak készült Androidos applikáció széria, amelynek segítségével céltudatosan nézelődhetsz az öreg kontinens metropoliszaiban. Beváltja a hozzá fűzött reményeket? Megéri letölteni? Megnéztük, hogy szerepel fővárosunk zsebre rakható „idegenvezetője”.

Budapest Travel Guide: A tájékoztató nélkül is egyértelműen használható

A főváros számos élvezetes helyet és programot rejt a turisták számára, de ezek gyakran az olyanok figyelmét is elkerülik, akik már jártak Budapesten. Ha családoddal, pároddal vagy barátaiddal szeretnél egy tartalmas napot együtt tölteni, akkor hasznos lehet számodra ez az App.

Hogyan működik a Travel Guide?

Az alkalmazást ingyenesen letöltheted az Andorid Play Store-ból, a beállításokkal sem kell sok időt eltöltened. Az első indításkor be kell jelentkezned, ezt megteheted a Facebook vagy Twitter fiókoddal, illetve e-maillel is. Ha nem rendelkezel egyikkel sem, vagy csak simán ki akarod hagyni, átugorhatod ezt a lépést, de akkor bizonyos funkciókat mellőznöd kell a továbbiakban.

Ennek befejeztével némi instrukció következik az App-pal kapcsolatban, a személyes kis idegenvezetőd üdvözöl, és megnyugtat, hogyha kérdésed van bármivel kapcsolatban, a fórumban felteheted és választ is kapsz rá. Ezen kívül semmilyen világmegváltó információt nem tartalmaz, nyugodtan át lehet ugrani. Véleményem szerint egyszerűen használható, adja magát, hogy melyik fül alatt, melyik funkció található.

A Travel Guide állandó internetkapcsolattal működik teljes értékűen, de offline használatra is van lehetőség: letöltheted az adatokat, 150 MB tárhely szükséges hozzá. A térképet azonban így is csak akkor tudod használni, ha van mobilneted vagy WiFi a közelben. Legalább egy alapszintű angoltudás szükséges az alkalmazáson belüli boldoguláshoz, nem lehet magyarra állítani a nyelvet. Szerintem ez kissé nonszensz, arra nem gondoltak, hogy magyarok is használnák?

Budapest Travel Guide: Egyszerűen használható funkciók

Ha készen vagy a testreszabással, a Highlights & Events, Map fül alatt láthatod Budapest térképét, teleszurkálva mindenféle érdekes hellyel. Első ránézésre elég kaotikus, de ügyesen leszoríthatod különböző kategóriákra. Kereshetsz nevezetességeket, kulturális intézményeket, szállást, kávézót, éttermet, szórakozóhelyet, és még sok minden mást. Ha ráböksz ezekre, részletesebb tájékoztatást kapsz róluk, a képek és értékelések alapján eldöntheted, hogy ez lesz-e a kiválasztott, avagy sem.

Budapest Travel Guide: Ismertető az adott látványosságról

A látnivalóknál olvashatsz egy pársoros szöveget, hogy miről mit érdemes tudni, mi az elérhetőségük, kinek ajánlják. Plusz ha a nehézkes budapesti parkolás miatt, nem akarsz egész nap hely után vadászni, meg tudod nézni, hogy tömegközlekedéssel hogyan lehet megközelíteni. Események között is van választék, de ezekre a gyakoribb frissítés ráférne, mert több olyannal találkoztam, amelyik vagy már nem volt aktuális, vagy nem is a 2017-es naptári évben várható.

Budapest Travel Guide: Több programot is fel tudsz fűzni egy útvonalra

Budapestet bejárni időigényes de, egy napba több program is belefér, ha jól csinálod. Ebben sokat tud segíteni a Travel Guide. Miután összeválogattad a preferált helyeket, beütötted az induló és végpontot, a program felfűzi neked őket egy útvonalra. Ha megtetszett egy hely, elmentheted, hogy könnyebben megtaláld a következő alkalommal. Új látnivalót vagy érdekes pontot is hozzáadhatsz, ezzel segítve a többi felhasználót. A nap végén megoszthatod élményeidet az ismerősökkel képeslap formájában, vagy játszhatsz is alkalmazáson belül, hogy mennyire ismerted meg a várost.

Budapest Travel Guide: Hatalmas a választék

Budapest Travel Guide: Megéri letölteni?

Sok dologban segítségedre lehet a program, de nem tökéletes. Ugyan ingyenesen letölthető, de ennek meg van az ára: a felugró reklámok gyakran idegesítőek, de szerencsére azért nincs annyi belőlük, hogy ne lehessen használni az Appot. Több állomás betervezésekor nekem hajlamos volt belassulni, bár lehet, hogy csak a készülékemben volt a hiba. Emiatt egyszerűbbnek találtam beütni a telefonos navigációba az itt feltüntetett címeket. Nem egy végzetes hiba, csak plusz macera.

Az eddigi értékelések többnyire pozitívak, én is ezekhez csatlakozom. A Budapesti verzió használata után úgy gondolom, hogy ha legközelebb külföldre utazok, mindenképpen adok egy esélyt a Travel Guidenak. Egyszerűen kezelhető hasznos program, nem csak turistáknak.

További autós hírek

Lassan minden nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy kb. mindent láttunk, ami a budapesti forgalomban tapasztalható. Viszont ekkora idiótát még tényleg nem…

Korábban már hírül adta az MTI, hogy Magyarországon is elkezdik az E10 benzinre való átállást, mely magasabb bioetanol tartalmat jelent.…

Baleset történt 2019. december 11-én 8 óra 44 perckor, az M1-es autópálya 144. kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Egy…

A kamionos egyszerűen nem látta a gyalogost, aki közvetlenül előtte akart átmenni az úton. A hatalmas súly miatt a gyalogost…

Több autó – köztük egy kis teherszállító – ütközött össze a Maglódi úton a börtön közelében ma reggel 09:49 perckor.…

Kapcsolódó írások

Ace Ventura szabálytalanul közlekedik
2019. május 31.
A harmincas korosztály figyel a legjobban a sebességkorlátozások betartására és a biztonsági öv használatára - derült ki a K&H felméréséből.
jegyhúzás parkolóautomatából
2019. június 14.
A felsorolt jóságokat egy telefonos applikációnak köszönheted, mely nem csak a te, hanem sok más autóvezető életét is könnyebbé teheti  
Bemutatkozik a Parkl! - Interjú Somogyi Zsolttal
2018. február 02.
A Parkl egy igazi 21. századi innovatív és iránymutató vállalkozás. Nehéz elképzelni, hogy ne ez legyen a jövő egyik útja a nagyvárosi közlekedésben.
Mélygarázsban parkoló autók
2019. november 20.
Jöhetnek az önmaguktól parkolót kereső autók.