2020. augusztus 01. | 13:04

Készülj fel otthonról a vizsgára és az életre is, hiszen nem tudhatod, mikor veszed hasznát a valós tudásodnak és mentesz meg Te is egy életet.

Köztudott, hogy a jogosítvány megszerzéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő elsősegélynyújtó ismeretek birtokában lenni. Erről aztán minden tanulónak egy elsősegélynyújtó vizsga keretében számot is kell tudni adnia, de a tudás megszerzése nem csupán a megmérettetés miatt fontos, mert sosem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükség a való életben is. Ne legyen, de ha mégis, akkor életet menthet, hogy az adott pillanatban tudja az ember, hogy mit kell tenni.

Szerencsére a tanfolyamot ma már szórakoztató formában, az otthonod kényelméből is elvégezheted online, nem kötelező a Vöröskereszt vagy a választott autósiskola által szervezett egy-két napos tanfolyamokon személyesen megjelenned. Helyette ellátogathatsz az SOS Elsősegély honlapjára, ahol megtalálsz mindent, amire szükséged lehet és otthonról sajátíthatod el a szükséges ismereteket. Ez a lehetőség a pandémia által terhelt időszakban különösen vonzó és keresett.

Az elsősegélynyújtó tanfolyam nagyszerűen és érthetően magyarázó videóiban játszva megtanulhatod, miként kell valakit újraéleszteni, hogyan kell használni szakszerűen a defibrillátort, mit tegyél, ha eszméletlen beteget látsz, ha valaki erősen vérzik, mellkasi fájdalomra panaszkodik, miről ismerheted fel, ha valakinek éppen agyvérzése van, idegen test került a légútjába, esetleg égési sérüléseket szenvedett. Egyszóval hiánytalanul felkészülhetsz a vizsgára és egyúttal a való életre is. A megszerzett tudás nagy kincs, amely nem csupán az autóvezetés során, hanem a mindennapokban is jó szolgálatot tehet.

Bónuszként tippeket is kapsz a tanfolyam során, hogy ne érjen meglepetés a vizsga napján. A kurzus végén automatikusan kapsz egy tanúsítványt is, amely igazolja, hogy sikeresen elvégezted az online tanfolyamot, de csak akkor, ha valóban végignézted az összes videót és átmentél az 58 kérdésből álló tudáspróbán is.

Ne csüggedj akkor sem, ha jobban szeretsz a szokásos és bevált módszerrel olvasva tanulni, mert az online elsősegélytanfolyam mellé ajándékba megkapod a kidolgozott tételek is. A kurzus oldaláról bármikor letöltheted az „A” és a „B” tételsorokat ingyen, így a videókban elhangzottakat olvasva is át tudod venni, ha a megszokott módon szeretnél felkészülni a vizsgádra. Ha készen állsz és úgy érzed, hogy mindent tudsz, jelentkezhetsz is elsősegélynyújtó vizsgára, amelyre az SOS Elsősegély által most akár vizsgagaranciával mehetsz el. Sikertelenség esetén visszakapod az online tanfolyam árát.

Fontos lehet tudnod továbbá, hogy Magyarországon nincs lehetőség az online vizsgázásra elsősegélynyújtásból, még a jelenlegi, koronavírusos időkben sem. Vizsgát jelenleg csak a Magyar Vöröskereszt szervezhet és tarthat, amin egyelőre elvárt a személyes megjelenés. Természtesen a járványhelyzetre való tekintettel maszk és kesztyű viselése kötelező a vizsgán, illetve további óvintézkedések, változtatások is be lettek vezetve a legnagyobb biztonság garantálása érdekében.