2024. április 14. | 03:26

Nem éppen hétköznapi módon jutott 28 ezer liternyi üzemanyaghoz fizetés nélkül a nő.

Az üzemanyag lopásának számos módja van. Lincolnban meglehetősen szokatlan módját választotta egy nő annak, hogy ingyen üzemanyagra tegyen szert.

Nebraska fővárosában a közelmúltban elfogtak egy 45 esztendős hölgyet, aki 28 ezer liter üzemanyagot lopott egy töltőállomásról. Természetesen nem egyszerre tette ezt, hanem részletekben.

Egy Pump and Pantry kúton történt az eset, számoltak be róla a lincolni hatóságok. A hűségkártya újbóli használatát követően a szivattyúrendszer teszt üzemmódban aktiválódott, amire rájött a nő, így tankolt temérdeknyi üzemanyagot fizetés nélkül.

A nő talán azt hitte, hogy a rendszer meghibásodásának kihasználása csupán szemfülesség, ám ez távol áll a valóságtól. Az esetet a helyi rendőrök lopásnak minősítették.

2022. novembere és 2023 júniusa között 510-szer járt a nő a kúton, mindannyiszor díjmentesen töltötte meg üzemanyaggal járművét. A dologra csak 2023 októberében jöttek rá a töltőállomásnál, ekkor rögvest jelezték a történteket a rendőröknek, írta meg az Autószektor.

A vizsgálat fényt derített az igazságra. Kiderült, hogy volt egy társa is az elkövetőnek, aki rendszeresen fizetett a nőnek a kártya használatáért annak érdekében, hogy ő is díjmentesen tankolhasson.

A kút 28 ezer dollárnyi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az eset kapcsán. A nőt most márciusban tartóztatták le, és akár 20 évnyi szabadságvesztésre is ítélhetik.

Depositphotos