2023. szeptember 15. | 09:43

A tolvaj pechjére mindent felvett a kamera.

Rákóczifalván éppen útfelújítást végeztek, ennek okán kihelyeztek jó néhány oldalakadályt jelző táblát. Szeptember 12-én azonban valaki úgy döntött, meglovasítja ezeket a táblákat.

Amikor ezt észlelték az útellenőrök, nyomban feljelentést tettek a Szolnoki Rendőrkapitányságon. Az elkövető ezzel a húzásával veszélyeztette a közúti közlekedés biztonságát.

Nem kellett azonban sokáig töprengenie a nyomozóknak, hogy ki lehetett a tettes. A bűncselekményt ugyanis felvette egy kamera, így könnyen be lehetett azonosítani, hogy kit kell keresni.

Végül meg is találták a nyomozók a 60 éves férfit. Ő nem is tagadta tettét, elismerte, hogy ő tulajdonította el a táblákat.

A rendőrök ki is hallgatták a táblák ellopása miatt. A hivatalos indoklás szerint nem csak lopás bűne terheli a férfit, hanem közlekedés biztonsága elleni bűntett is.

A férfi bevallotta, hogy egy hölgyismerősével váltott üzeneteket, miközben az autójában várakozott annál az útszakasznál, ahol a felújítási munkák még nem fejeződtek be. Amikor meglátta az úton lévő táblákat, hirtelen ötlettől vezérelve hetet megfújt.

Azt tervezte,hogy be fogja építeni őket az éppen készülő garázsába. A rendőrök meg is találták a táblákat, és visszaadták őket a jogos tulajdonosának.

 


 

Police.hu