2023. november 30. | 00:08

A sofőr ittas volt.

Megdöbbentő balesetet okozott egy autós Abonyban vasárnap este. Az Újszászi úton nekiment egy transzformátornak, amely ezt követően ki is dőlt.

Az eset következtében rengeteg abonyi háztartás elsötétült. Az áramszünet egész Abonyt érintette, az RTL szerint 15 ezer ember maradt áram nélkül.

Abony város hivatalos oldala a közösségi oldalán egy videót is megosztott az esetről. A poszt szövege szerint a sofőr nagyon ittas volt.

A hibát kiemelten kezelték, és gőzerővel dolgoztak a hiba elhárításán. A legtöbb lakásban nem sokkal a baleset után újból elérhető volt az áramszolgáltatás.

“A családdal ültünk a TV előtt, és néztük a Sztárboxot, és hát pont a legnagyobb mérkőzésnél, Istenes Bence és Rácz Jenőnél bekövetkezett az áramszünet. Így aztán csak a másnapi híradásokból értesültünk az eredményről sajnos” - mondta a település polgármestere, Pető Zsolt.

A baleset miatt új vezetékekre és új villanyoszlopra is szükség volt. Az Újszászi úton a munka idejére le kellett kapcsolni az áramot.

Volt, ahol gyertyával oldották meg a világítást. A település egyik orvosi rendelőjében aggregátorral biztosították a szükséges áramot. Szerda estére már a településen mindenhol volt áram.

Depositphotos