2023. augusztus 21. | 10:34

A félreállt rendőrautóba csattanó nőt szintén ittas vezetés gyanújával vizsgálták a hatóságok a baleset után.

Számos olyan videó kering az interneten, amelyben amerikai rendőrök az ittas sofőrök kiszűrésére használt koordinációs feladatokat végeztetik az út szélén a gyanús sofőrökkel. Olyanból azonban sokkal kevesebb látható, amelyben a felvétel ideje alatt egy karambol történik.

Augusztus 11-én hajnalban Oregonban állítottak félre a rendőrök egy autóst, mert az 55 mérföld/órás zónában (nálunk ez a 90-es zónának felel meg) 106 mérföld/órával (170 km/óra) száguldott. A sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, ezért a járőrök tesztelni kezdték az ekkor szokásos koordinációs gyakorlatokkal.

Amint az út szélén félreállva folyt az ellenőrzés, egyszercsak arra lettek figyelmesek, hogy egy másik autós belecsapódik a leparkolt rendőrautóba. A járőr testkameráján látható, hogy a fehér Mazda 6 szedán volánja mögött egy nő ül a kinyílt légzsákok közepette.

A karambol után a nőt is előállították kivizsgálásra, mert nála is felmerült az ittas vezetés gyanúja. A sofőrt letartóztatták és közúti veszélyeztetés mellett egyéb vádakat is emelnek ellene. A videó elején vizsgált autóst szintén letartóztatták közúti veszélyeztetés miatt.

Az ehhez hasonló balesetek nem ritkák Amerikában, több kampányt is indítottak már annak érdekében a hatóságok, hogy a sofőrök jobban figyeljenek az út szélén a munkájukat végző járőrökre, hiszen ilyenkor nagy veszélynek vannak kitéve.

Magyarországon sem ismeretlen ez a probléma, rendszeresen sérülnek meg például a közútkezelő dolgozói munkavégzés közben, mert figyelmetlen autósok belecsapódnak az építési területbe a figyelmetlenségük miatt. Erről egy videót is készítettünk korábban.

Depositphotos