2023. augusztus 30. | 08:15

Mohács polgármesterének elvették a jogosítványát a baleset után, most viszont csak a kategóriájában tiltották el a vezetéstől.

Még 2022-ben történt, hogy Mohács polgármestere ittasan vezetett. Vagyis sok helyen így jelent meg, valójában ittasan rollerezett, bár azt sem említik sok helyen, hogy mivel.

Feltételezhető, hogy elektromos rollerrel követte el az ittas vezetést, majd egy kereszteződésben ezzel esett el. A balesete kapcsán lett rendőrségi ügy az egész ittas rollerezésből, amely után elvették jogosítványát.

Nem is azonnal vették el, hanem később kellett leadnia a rendőrségen. Az ügye megszokott módon lassan haladt, és bár már 2022-ben vádat emeltek ellene, még csak most született bírósági ítélet.

Ennek értelmében a mohácsi polgármestert bűnösnek mondták ki, emiatt pedig pénzbüntetésre és kategóriás eltiltásra ítélték. Ez azt jelenti, hogy kismotort nem vezethet az elkövetkezendő 4 hónapban, illetve 200 ezer forint büntetést is fizetnie kell.

Az ítélet nem végleges, ilyen állásában az ügynek még kérhetnek súlyosbítást vagy enyhítést. A Baranya Vármegyei Főügyészség súlyosabb ítéletet szeretne a polgármester ellen, ezért ők fellebbeztek.

Ennek megfelelően a bíróság újabb tárgyalási időpontot írt ki november 7-re. Mohács polgármestere nem kívánt nyilatkozni az ítélettel kapcsolatban.

A nyitókép illusztráció / Forrás: Depositphotos