2023. november 03. | 01:37

A pizzafutár súlyosan megsérült, az alkalmi sofőr elszaladt.

Tegnap friss fejleményeket közölt Magyarország Ügyészsége egy két évvel ezelőtt történt eset kapcsán. 2021. november 18-án, délután egy 34 éves férfi egészen megdöbbentő dologra vetemedett Eger Verőszala elnevezésű városrészében.

Meglátott egy pizzafutárt, aki autóját hátrahagyva keresgélte, hogy kinek is kellene kiszállítani a megrendelt ételt. A fiatalember beült a volán mögé, majd felajánlotta az ételfutárnak, hogy segít megkeresni a megrendelőt.

Be is indította a motort, az ételfutár pedig bepattant a jobbegybe. Az ajtó becsukását követően bele is taposott a gázba a vádlott.

A sebességkorlátozásra fittyet hányva nagy tempóval száguldozni kezdett a környező utcákban. Ennek során az autó oldalával meghúzott egy parkoló autót, amiről a visszapillantó tükör le is tört. Ez kitörte a vádlott által vezetett autó jobb első ajtaján az ablaküveget.

A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi megrettent. Néhány pillanattal később a kocsival egy közeli ház falának hajtott.

A pizzafutár súlyosan megsérült a baleset következtében. A kocsiból csak négykézláb tudott kimászni. Bár a vádlott látta, hogy nagy baj történt, segítségnyújtás helyett elfutott.

 

A rendőrök azonban megtalálták, nem sokkal később a bíróság pedig letartóztatta. A férfi bűnügyi felügyelet alatt áll e pillanatban.

Most úgy néz ki, hogy a férfi három év fegyházbüntetéssel, két év közúti járművezetéstől eltiltással és három év közügyektől eltiltással megúszhatja a dolgot. Ennek feltétele, hogy a korábban több lopást is elkövető vádlott beismerje azt, amit elkövetett. Az ügy kapcsán több százezer forint összegű bűnügyi költség keletkezett, ennek megfizetése a jogsi nélkül száguldozó férfit terheli.

Police.hu, Magyarország Ügyészsége