2024. március 28. | 13:46

Elütött egy kisbusz egy nyírbátori közutast Nagykálló és Újfehértó között tegnap délután, adta ki közleményében a Magyar Közút. Az 55 éves családapa a helyszínen meghalt.

A kollégák padkarendezési munkát végeztek jelzőőrös irányítás mellett, a tragédia távozásuk előtt közvetlenül történt. A jármű sofőrje tisztázatlan okok miatt áttért a másik sávba, belehajtott a munkaterület védett sávjába, így történt a gázolás. A hatóságok a szabálytalanság miatt azóta is nyomoznak.

A Magyar Közút így emlékezik az áldozatról: „Tibor oszlopos tagja volt nyírbátori csapatunknak, több mint 2 évtizeden át volt közutas. Fontos szakembert, kiváló barátot és családapát veszítettünk ma el. Osztozunk a család fájdalmában, felfoghatatlan számunkra, hogy ez ma megtörténhetett.”

Mint írták, 2000 óta a szerdán halálra gázolt férfival együtt 22 közutas vesztette életét hasonló körülmények között. Tavaly szeptemberben pedig egy figyelmetlen kamionos rohant bele egy közutas teherautóba, bár akkor semmilyen súlyos sérülés nem történt.

Pixabay