2023. október 12. | 20:04

Civil gépkocsival közlekedve ellenőrizték a XVIII. kerület útjait a rendőrök, akadt is fogásuk rendesen.

Talán még az is meghúzza magát egy rendőrautó láttán, akinek amúgy semmi félnivalója nem lenne egy ellenőrzés alkalmával. Jól tudják ezt a rendőrök is, akik ezúttal nem egy hagyományos, felmatricázott fehér járművel indultak útnak Pestszentlőrincen és Pestszentimrén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi munkatársai 2023. október 6-án ellenőrizték a közlekedés résztvevőit rendőrségi jelleg nélküli gépkocsikból. Ennek során mindössze egy nap leforgása alatt elfogtak három körözött férfit, akiket lopás, járművezetéstől eltiltás, valamint ittas vezetés és jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja miatt kerestek.

Egy másik embert járművezetéstől eltiltás miatt, míg egy férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete okán fogtak el. Utóbbi esetnél a rendőröktől a járőrözés során egy vérző fejű férfi kért segítséget az utcán, aki elmondta, hogy egy ismerőse iszogatás közben hamutállal bántalmazta.

A pontos személyleírásnak köszönhetően a rendőrök hamar megtalálták a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak és büntetőfeljelentést tettek ellene. De fennakadt egy ember ittas, kettő pedig engedély nélküli vezetés miatt is.

Közigazgatási bírságot 19 esetben szabtak ki, ebből 9 alkalommal gyorshajtás miatt, azaz 15 km/óránál nagyobb mértékben lépték át az autósok a megengedett sebességet. Helyszíni bírságot 72 esetben szabtak ki, ebből 18 alkalommal gyorshajtás volt a bűn - kevesebb, mint 15 km/órás sebességtúllépéssel.

Ezen kívül a rendőrök további 11 szabálysértési feljelentést tettek egyéb szabálysértések miatt, míg 25 esetben figyelmeztetést adtak. Nem unatkoztak tehát az egyenruhások Pestszentlőrincen és Pestszentimrén.

Az akció sikerén felbuzdulva és a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket. ​Az alábbi videón csak néhány példa szerepel az imént felsoroltakból:

Police.hu