2023. június 21. | 08:49

Közel 3,5 tonna túlsúllyal kapcsolták le a szerelvényt, súlyos bírságot szabtak ki a rendőrök.

Nem hittek a szemüknek a Hajdúnánási Autópálya Alosztály munkatársai, amikor június 20-án Polgár külterületén megállítottak egy kisbuszt. A jármű után egy tréler volt kötve, amelyen egy Volkswagen Passatot szállítottak. 

A szerelvény ellenőrzésekor kiderült, hogy a kisbuszt plafonig teledurrantották holmikkal, de ugyanígy tettek a Passat esetében is. A végeredmény 3340 kiló túlsúly lett, így jócskán meghaladták a legnagyobb megengedett össztömeget.

A román sofőr csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatta útját, így néhány portékát kénytelen volt kirámolni. A rendőrök emellé 500 ezer forint közigazdasági bírságot is kiszabtak.

Sajnos rendszeresen kapcsolnak le túlsúlyos szerelvényeket a magyar hatóságok, egy jelentős részük külföldi rendszámos járművekből áll. Ezek egy részére a horrorkaraván jelző ragadt rá, mert olyan veszélyes megoldásokat alkalmaznak a sofőrök, hogy csoda, ha nem okoznak súlyos balesetet.

Például 2022. október 6-án délelőtt, az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen a rendőröket nem mindennapi látvány fogadta, amikor egy Volkswagen Touareg sofőrje akarta elhagyni az országot egy igencsak érdekes rakománnyal.

A tréleren egy Suzuki Jimny, egy pótkocsi, néhány mezőgazdasági gép és jó pár cső volt felrögzítve. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szerelvény 1140 kiló túlsúllyal rendelkezik.

Police.hu