2023. szeptember 11. | 10:02

Több gázpalack is az M7-esre hullott egy teherautóról, az egyik fel is robbant, amikor egy sofőr áthajtott rajta.

Még 2022 nyarán történt az az eset, amikor egy propán-bután gázpalackokat szállító teherautó haladt az M7-esen, ám nem ért el a célállomásához gond nélkül. A harmincas éveiben járó sofőr évek óta foglalkozott gázpalackok szállítmányozásával, amikor megtörtént a baj.

Előzetesen egy somogyi település lerakatában cserélte a palackokat, amikor észrevette, hogy az egyik kaloda zárszerkezete hibás, ennek ellenére menetrend szerint folytatta útját. A baleset pedig ennek következtében az autópályán következett be.

A külső forgalmi sávban haladt és nem észlelte, amikor 10 gázpalack is leesett a raktérről. Az egyik, pályatestre került palackon egy autós áthajtott a belső sávban, amikor épp egy teherautót előzött.

Az ütközés erejétől a gázpalack felrobbant, az autó kereke pedig eldeformálódott. Személyi sérülés azonban nem történt, az autós is le tudott húzódni a leállósávba.

A leesett gázpalackok további balesetet nem okoztak, mivel egy másik autósnak sikerült a szintén a pályán lévő palack mellett elmennie, ezért a teherautót megelőzve kézmozdulatokkal jelzett, hogy álljon meg. Így szerencsére nagyobb probléma nem alakult ki.

Az ügy azért újra aktuális, mert a Marcali Járási Ügyészség most foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a teherautó sofőrjével szemben. A benyújtott vádiratban a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Magyarország Ügyészsége