2023. szeptember 11. | 07:55

Egyelőre ismeretlen okokból lezuhant egy sportrepülőgép vasárnap, egy 67 és egy 37 éves férfi életét vesztette.


FRISSÍTÉS (09.12.): A rendőrség közleményt adott ki, amely szerint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amit szakértők bevonásával folytat.


Fejér Vármegyében tartották meg az Albatrosz Repülőnapot, amely tragédiával ért véget. Vasárnap 15 óra 20 perckor egy North American Aviation T–28 Trojan típusú sportrepülőgép egyelőre ismeretlen okokból lezuhant.

A helyszínre érkező mentők és tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a lángoló gépben ülő két férfinek azonban nem volt esélye a túlélésre. Egy 67 és egy 37 éves férfi vesztette életét, a földön pedig négyen égési sérüléseket szenvedtek.

A repülőnap további programját azonnal felfüggesztették a szervezők. A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter - Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett.

A mentők három súlyos sérültet - egy kislányt, egy nőt és egy férfit - mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek. A repülőgép egy parkoló autó mellé zuhant, amelytől a kocsi is kigyulladt, utasai pedig égési sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség egyelőre vizsgálja az esetet, a tragédia pontos oka jelenleg még nem ismert. A balesetről készült videót ezen a linken lehet megtekinteni.

Police.hu / MTI

Police.hu