2024. január 25. | 14:42

Megdöbbentő számú gyorshajtót kaptak lencsevégre a rendőrök a XIII. kerületben a Lehel utcán, mindössze négy óra alatt.

A gyorshajtás még mindig a leggyakoribb oka az ütközések bekövetkezésének, a 2023-as baleseti statisztikákban is ez szerepelt az első helyen. Épp ezért - no meg talán a bevételek miatt - szervez rendszeresen a rendőrség sebességmérő akciókat.

Óránként 35 gyorshajtót kaptak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2024. január 20-án, Angyalföldön. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint kétpercenként mért be valakit a megengedettnél nagyobb tempóval a traffipax készülék.

A 140 száguldozó között szép számmal akadtak az épphogy büntetést érő limit fölött hajtók, azonban voltak extrém esetek is. Egy Mercedes vezetője egészen 137 km/óráig gyorsított a kétszer kétsávos Lehel utcán az 50-es limit ellenére.

Ezt 390 ezer forintos közigazgatási bírsággal díjazta a rendőrség. Az egyenruhásokat is meglepte, hogy hányan szegték meg a szabályt, így a jövőben több ellenőrzésre számíthatnak az itt közlekedők.

Mondanunk sem kell, hogy ismét egy olyan autó a főszereplő, ami könnyedén képes elérni a városban megengedett tempó több mint négyszeresét. Korábban egy szakjogász is elmondta, és a felvétel ismét azt bizonyítja, hogy a gyorshajtás a gazdagok sportja, nekik ugyanis autójuk értékéhez képest elenyésző akár a maximális, 390 ezer forintos büntetés is.

Az idei csúcstartó eddig egyébként a 226 km/órával száguldó Ferrari, amit ráadásul kétszer is elkaptak egy nap alatt Nógrádban. Persze a Gyömrői úton tesztvezetésből gyorshajtó Volkswagen Golf sem diktált gyenge tempót.

Police.hu