2024. február 02. | 14:06

Videóra vették tettüket, ez okozta vesztüket.

Érdekes videó jutott el az encsi rendőrökhöz. A felvételen egy férfi autót vezetett, miközben üvöltött a mulatós zene, a társa pedig mellőle filmezte mindezt.

A dolog pikantériája az volt, hogy a sofőr eközben épp egytálételét fogyasztotta. Még nagyobb baj, hogy gondoskodott a kormány fogásáról is, méghozzá barátja segítségével.

Ketten vezették tehát a járművet, miközben a megengedett 90 km/órás sebességet átlépve, 100 feletti tempóval hajtottak. Az hagyján, hogy szabálytalan, de kifejezetten veszélyes ketten vezetni egy autót.

Az eset még január elején történt Göncruszka és Vilmány között, az egyenruhások a nyomozást folytatták eddig. Mikor megtalálták és kérdőre vonták a gagybátori szabálysértőt, mindent beismert.

Jutalma némi pénzbírság és két hónapos vezetéstől való eltiltás lett. A robotpilótát nem szankcionálták külön – ha ilyen jóban vannak, majd megosztoznak a „jutalmon”.

Korábban mi is összeszedtünk egy listát a vezetés közben végezhető legveszélyesebb tevékenységekből, bár az evés és közben volán átadása együttesen nem szerepelt köztük.

Police.hu