2023. október 13. | 09:38

Elég nagy kockázatot vállaltak az elkövetők a nevetséges összegű zsákmányért cserébe, nem is sült el jól a dolog.

Még 2023 tavaszán történt az az eset, amikor két munkanélküli férfi elhatározta, hogy Kiskunhalason lopásokból szerez pénzt. A nagy dobás végül az lett, hogy a rendőrség telephelyét vették célba.

A hátsó kerítésen bemászva jutottak be a rendőrség területére, ahol szabálysértési és büntetőeljárásokban különböző személyektől lefoglalt, többségében még nem azonosított tulajdonosokkal rendelkező, magyar és külföldi rendszámú járműveket tároltak.

Itt az autókból a géptetőket felnyitva kilopták az akkumulátorokat, valamint az utasterekből kitépték a rádiós magnókat. Az egyik külföldi rendszámú autóból egy 150 ezer forint értékű érintőkijelzőt is elvittek.

Összesen 440 ezer forint kárt okoztak a rendőrségnek, a bíróságnak pedig 65 ezer forintot. A kiskunhalasi rendőrök a lopott alkatrészek közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb elkövető ingatlanában lefoglaltak, így a kár egy része megtérült.

Az ügy azért lett újra aktuális, mert az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint vétségével vádolja. Ezért egyikükkel szemben börtönbüntetés, a többszörös, különös visszaesőnek számító vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A fiatalabb vádlott ráadásul a vádbeli lopásokat egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Magyarország Ügyészsége