2023. április 19. | 10:14

Erre is jó a gallytörő.

Még 2022 szeptemberében történt az az eset Pécs belvárosában, hogy egy helyi férfi nem fért el terepjárójával egy szűkebb utcában. Ennek az volt az oka, hogy egy másik autós szabálytalanul parkolt le.

Az emiatt elakadt férfi dudálni kezdett, aminek következtében egy másik autós odébb parkolt saját kocsijával, háthat így elfér a terepjárós. Még így sem volt azonban elegendő hely, közben viszont a szabálytalanul parkoló autó sofőrje is előkerült. Ekkor elfogyott a terepjárós türelme és elkezdte tolni az előtte levő fehér szedánt.

Emiatt most vádat emeltek ellene, a közlemény szerint a fehér szedánban 120 ezer forint kár keletkezett. A Pécsi Járási Ügyészség többek között garázdaság vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

A témához kapcsolódik az a probléma is, amikor a szomszéd éppen a te házad előtt parkol le, rendszeresen. Ebben az ügyben már több olvasónk is fordult hozzánk tanácsért, néhány anyagot is készítettünk a témában szakjogász bevonásával. Ezeket itt és itt olvashatod el.

Szintén érdekes kérdés, amikor valaki huzamosabb ideig parkol közterületen, akár évekig. Ezzel például egy lakótelepen mások elől veszi el az egyre értékesebb parkolóhelyeket. Az erről szóló cikket itt olvashatod el.

A pécsi esetről az Ügyészség videóját itt nézheted meg:

Magyarország Ügyészsége