Mini-s túra lesz szombaton!

Frissítve:
2018-11-13, 11:12

Az eseményt a Magyar Mini Maffia szervezi

A 2018-as október első hétvégéjén több autós találkozó mellett egy Mini-túra is lesz. Az esemény főszervezője az a Molnár Bence, aki a Magyar Mini Maffia Facebook csoportot is létrehozta másfél évvel ezelőtt. Ez a legnagyobb BMW-konszernes Mini közösség Magyarországon, és az ország számos részére szerveztek már túrákat korábban.

2018-as Mini Cooper SD oldalról

Most egy Ausztriát is érintő, csaknem 650 kilométeres karika szerepel az útitervben, az eseményen pedig az Alapjárat csapata is részt vesz egy Mini Cooperrel. Eddig úgy néz ki, hogy több mint húsz Miniből áll majd a konvoj, mely igencsak jól fog mutatni a pályán vonulva. A csoportnak jelenleg 1400-nál is több tagja van országos szinten, ez a szám pedig egyre csak bővül az ehhez hasonló sikeres megmozdulásoknak köszönhetően.

A túra kiindulópontja a budaörsi benzinkúton lesz szombat reggel, ahonnan az M7-es autópályán kezdődik a buli a Balaton irányába. Egy rövid lellei pihenő után Lentinél elhaladva északnak indul a konvoj, és Őriszentpéter érintése után a Pityerszeri Skanzennél lesz egy megálló. Ezek után pedig Szentgotthárdnál megy át Ausztriába a csapat.

2018-as Mini-s túra útvonala

A jáki templom lesz a következő úticél ezután, így újra magyar földön robog majd a sok Mini. Ezután megint Ausztriába vezet majd az út, és végül Kőszeg magasságában jön vissza a csapat végleg Magyarországra. Innentől pedig Szombathely és Győr érintésével hazafele vesszük az irányt, és a kör a budaörsi benzinkútnál zárul, valahogy szombaton késő este.

Az Alapjárat stábja végig élő bejelentkezésekkel tájékoztat minden érdeklődőt az érdekességekről és a hangulatról, így annak sem kell aggódnia, aki valamilyen okból nem tud részt venni ezen a túrán. Ha szeretnéd online nyomon követni a fejleményeket, nincs más teendőd, mint iratkozz fel az Alapjárat YouTube csatornájára, így értesítéseket kaphatsz az élő videókról.

Ha mégis szeretnél csatlakozni, esetleg útközben valamelyik állomáson találkoznál a Mini-s márkatársakkal, akkor nyugodtan keresd fel Molnár Bence főszervezőt, vagy írjon a Magyar Mini Maffia Facebook csoportba, hiszen mindenkit szeretettel várnak ott.

További autós hírek

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Kapcsolódó írások

1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Mini Cooper 1960
2019. október 19.
Olcsó, kicsi és praktikus. Ebből következne, hogy silány és unalmas, de a Mini erre alaposan rácáfolt, mindmáig az egyik legélvezetesebb kisautó a világon!
2018 őszi Mini-s túra, balatonlellei megálló
2018. október 08.
Az idei évben az Őrségben keltett feltűnést a hosszan kígyózó Mini-konvoj.
BMW logo
2019. január 16.
Sikerrel zárult a 2018-as év a BMW számára, ugyanis az azelőtti évhez viszonyítva 16 százalékkal több, összesen 3 140 darabot értékesítettek.