AMTS 2018 – jó kis hétvége lesz!

Közzétéve:
2018-03-23, 17:05

A 2018-as budapesti Automobil & Tuning Show más, mint a korábbiak. Nagyobb lett a kiállítás, több a látványosság, de így már nem is annyira a tuningé a főszerep!

Persze azért ez túlzás, mert a tuning felhozatal most is pazar, csak köré épült egy hatalmas, színes forgatag, amit a beinduló újautó-eladások miatt ismét aktívabbá váló forgalmazók támogatnak leginkább.

Audi RS Spyder

Tehát a tuning vonal most is erős, 15 országból érkeztek autóépítők, közülük a szlovákok, a csehek és a lengyelek vannak kint a legtöbb szuper autóval. Vannak autók az Európa legszebb tuning autója címéért folyó European Tuning Showdown versenyről, mint ahogy beugrik Dubajból a Simon's Motorsport főnöke is egy átépített Ford Mustanggal! Sikerült elhívni a rendezvényre sok SONAX által szponzorált német tuning autót, így a germán vonal sem elhanyagolható. De John D'Agostino neve ismerős lehet, hiszen ő a nyugati part egyik legnagyobb amerikai autóépítője.

Ford Mustang Mach 1 1973

Az AMTS-en hagyományosan nagy helyet kap a retró-szekció, így aki szereti a régi német, amerikai, olasz vagy éppen az egykori szocialista blokk autóit, itt remekül fog nosztalgiázni. Szuper, hogy milyen sok klub és egyesület jön ki minden évben, akik ráadásul szívesen beszélnek is az autóikról, és tényleg elképesztő történeteket hallani a gépekről. Mindig érdekes dolog látni, hogy akad kint pár eladó darab, hiszen az autóépítők közül sokan kifejezetten értékesítésre dolgoznak.

Opel Rekord A Coupe 1965

A mostani show érdekessége, hogy nagyon sok a széria autó, amelyekkel a szalonokban is találkozhatsz mostanság. Ez egyrészt jó, mert hiányzott már az olyan rendezvény, ahol egy helyen van jelen a teljes magyar piaci kínálat, de az ínyencek emiatt azért fanyalognak. Szerencsére a forgalmazók figyelnek arra, hogy a „tucatautók” mellett mindig legyen néhány exkluzív darab, a „csúcsragadozók” soron pedig az egyes márkák legerősebb utcai változatait láthatják a vendégek, ami azért nem rossz felhozatal.

Chevrolet az AMTS-en

Amiatt mindenképp jó az AMTS változása, hogy családi programnak is remek a rendezvény. A drift-versenyeket a gyerekek és a nők is tátott szájjal bámulják, ahogy a magyar fejlesztésű légi járművek vagy a magyar fejlesztésű elektromos kukásautó is érdekes színfolt.

Az AMTS-re 2018. 03. 23-25. között látogathatsz ki, a helyszín: Budapesten, Hungexpo.

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.
Volvo S60 Polestar Engineered, az új vonal első tagja
2018. június 14.
A Polestar Engineered a Volvo és a Polestar összefolyása.
Mazda RX-7 R2
2018. október 29.
A légkonditól kezdve minden „fölösleges” elemet kipakolt Mike az RX-7-ből, amit pedig lehetett, karbonnal és műanyaggal helyettesített.